Taliban itibar derdinde: Kadın sunucuları ekrana çıkardılar

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2021 Salı 12:17 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2021 Salı 12:17 pm

Afganistan’ın başkenti Kabil’i ele geçiren ve itibar derdine düşen Taliban, Afganistan’ın başlıca medya kuruluşlarından Tolo News’te kadın sunucuları ekrana çıkarttı.

Halk korku sebebiyle ülkeyi terk ederken Taliban, bir lunaparkta silahlarla çarpışan arabalara binerken görüntülenmişti. Ardından Afganistan’ın medya kuruluşu Tolo News, kadın sunuculara ekranda yer verdi.

Taliban, geçtiğimiz pazar günü başkent Kabil’i ele geçirdi. Zulme maruz kalacaklarını bilen kadın ve çocuklar başta olmak üzere birçok Afgan ülkeden kurtulmaya çalıştı. Uçaklara tutunarak kaçmayı göze alan birçok Afganistanlı havadan yere düşerken, kadınlar Taliban’a teslim olmamak için çatılardan atladı.

Tablo böyleyken Taliban, itibar derdine düştü. Basına yansıyan haberlerde lunaparkta silahlarla çarpışan arabalara binen Taliban’ın, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin odasında spor yaptığı da görüldü.

Taliban’ın Pazar günü başkent Kabil’i ele geçirmesinden bu yana, tüm büyük Afgan haber kanallarında kadın sunucuların olmadıkları görülüyordu. Afgan ulusal televizyonunda da Taliban bayrağının önünde sunuculuk yapan bir erkek görülüyordu.

Tolo News’un Genel Yayın Yönetmeni Miraqa Popal, Twitter’da bir kadın sunucunun bir Taliban yetkilisiyle stüdyoda canlı yaptığı röportajı yayımladı. Ayrıca başörtülü bir kadını sabah haber toplantısında gösteren bir fotoğrafı paylaştı.

Taliban’nın Afgan çocuklara şirin gözükme manevraları