Taliban bu kez halkın elektriğini kesti

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 3:55 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 4:04 pm

Özel Haber: Ceren Ural

Kız çocuklarının okula gitmesini yasaklayan Taliban yönetimi, bu kez halkın elektriğine göz dikti. TELE1’in ulaştığı Afgan bir kadın, “Akşam olunca elektrikler kesiliyor. Kısıtlı elektrik sadece Taliban’a veriliyor.” dedi.

Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, halkı hedef almaya devam ediyor. Kadınları yol ortasında darp eden, üniversitelerde kadınların eğitimini engelleyen, kız çocuklarının okula gitmesini yasaklayan Taliban yönetimi bu kez yeni, uygulamayı devreye koydu.

ELEKTRİKLER KEYFİ OLARAK KESİLİYOR

TELE1’den Ceren Ural’ın ulaştığı gazeteci bir Afgan kadın, elektriklerin keyfi olarak kesildiğini aktardı.

TALİBAN KARANLIĞINI ANLATTI

Taliban’ın 2021 yılı Ağustos ayından itibaren özellikle kadınları hedef aldığını söyleyen kadın, “kadınlara burada yaşam yok” sözleriyle Taliban karanlığını anlattı.

“AFGANİSTAN’DA HAYAT YOK, NEFES YOK”

27 yaşındaki kadın yaşananları şu ifadelerle anlattı: Afganistan’ın tarihin en karanlık günlerini yaşadığını tüm dünya biliyor. Ülkenin mutluluğu, gençlerin ve çocukların eğitimine bağlıdır. Kadınlar ve çocuklar hatta erkekler için bir geleceği yoktur. Kadınların bir kısmı ülkeyi terk edeceklerini dile getirirken, bir kısmı burada kalıp tüm kadınlar ve çocuklar için mücadele edeceğini ilan ediyor. Afganistan’da özgürlük yok. Hak yok, nefes yok, eğitim yok, iş yok. Yaşam için seçim de yok. Hatta Afganistan’ı geleceği de yok.”

G7’den Taliban’a uyarı!