Talan devam ediyor! Türk Telekom’un kârı yönetimin giderlerini bile karşılayamadı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 1:31 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 1:31 pm

AKP iktidarının yandaşları ülkenin köklü kurumlarını talan etmeye devam ediyor. Türk Telekom, son altı ayda genel yönetimi giderleri için 1 miyar 843 milyon 96 bin lira harcadı. Kurum, ilk altı ayda ise 1,27 milyar lira kar açıkladı. 

Türkiye Varlık Fonu’na kontrolündeki Türk Telekom’da aldıkları maaş ve huzur haklarının yanı sıra atandıkları diğer kamu görevlerinden de ücret alıyor. Kurum, son altı aya ilişkin faaliyet raporunu açıkladı. Buna göre karını geçen yıla göre 12 milyon lira artırabildi. Geçen yılın aynı döneminde 1,27 milyar lira kâr eden şirket, bu yıl 1,39 milyar liraya çıkardı.

Akşener: Haram zıkkım olsun

KÂR YÖNETİMİNİN GİDERLERİNİ BİLE KARŞILAYAMADI

Ama açıklanan kâr, yönetim için harcanan giderlerin yanında sönük kaldı. Geçen yıla göre iki kat artan giderler, 1,273 milyar liradan 1,843 milyar liraya çıktı.

3 bankayı kurtarmak için Türk Telekom 1 milyar 650 milyon dolara satın alındı

Diken’den Bilal Çelik’in haberine göre; Diğer gider kalemleri de önceki yıla göre iki kat arttı. Buna göre Türk Telekom, geçen yıl 1,213 milyar lira harcadığı ‘pazarlama, satış ve dağıtım’ kalemine bu yıl 1,660 milyar lira harcadı. Geçen yıl 133,5 milyon lira harcanan araştırma ve geliştirme giderleri de bu yıl ikiye katlanarak 186 milyon liraya ulaştı.

CHP’Lİ İLGEZDİ ARPALIKLARINI TEK TEK İFŞA ETMİŞTİ

CHP, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında veya Cumhurbaşkanlığı’nda görev yaparak, aynı anda birden fazla maaş alan AKP’li eski vekil ve AKP’ye yakın bürokratların listesini yayımlamış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, hazırladığı listeyi ‘arpalık aile şirketi’ olarak kamuoyuna duyurmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bunu, “Ülkenin nasıl arpalığa döndüğünü anlatan rapor” diyerek tanımlamıştı.

 

İşte birden fazla maaş alan AKP’li ve hükümete yakın isimler