Taksim’e yürüyenlere polis müdahalesi! Yüzlerce gözaltı

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 8:25 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 2:05 pm

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için Taksim Meydanı’na yürümek isteyen kitleye polis müdahale etti. İstanbul Valiliği rakamlarına göre Taksim’e yürümek isteyen 164 yurttaş gözaltına alındı.

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için Taksim Meydanı’na yürümek isteyen çok sayıda kişi kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre, 130 yurttaş polis tarafından gözaltına alındı. İstanbul Valiliği gözaltı sayısını 164 olarak duyurdu.

Beşiktaş’ta Taksim’e yürümek isteyenlere polis müdahale etti. Taksim’e yürümek isteyenler plastik kelepçeyle gözaltına alındı. Polis basın mensuplarına da müdahale etti. Polis, görüntü almak isteyen TELE1 ekibine de müdahale ederek kalkanla itti.

Tele1 ekibine kalkanlı müdahale

TAKSİM’DE PANKART AÇAN İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Taksim Meydanı’nda bir binanın çatısına çıkıp pankart açan 2 kişi slogan attı. Polisin kısa süre içinde müdahale ettiği eylemciler gözaltına alındı. Polis binaya asılan pankartları kaldırdı.

ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ ÜYELERİNE GÖZALTI

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) aktardığına göre Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyesi beş öğrenci ve Kafe – Bar Çalışanları Dayanışması’ndan üç işçi Taksim Meydanı’na yürürken gözaltına alındı.

Toplumsal Özgürlük Partisi ve Halkevleri üyesi iki gruptan 12 kişiyse Taksim’e çıkarken Elmadağ’da gözaltına alındı.

TIP ÖĞRENCİLERİNE GÖZALTI

Şişli Harbiye’de ara sokaklarından Cumhuriyet Caddesi’ne çıkan 8’i kadın, 4’ü erkek 12 kişi ellerinde dövizlerle Taksim Meydanı’na yürümek istedi. Polis, slogan atarak yürüyen gruba müdahale etti. Tıp Öğrencileri Komisyonu (TÖK) üyesi olduğu öğrenilen grup gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

BEŞİKTAŞ’TAN TAKSİME YÜRÜMEK İSTEYENLERE SERT MÜDAHALE

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak ve pankart açmak isteyen yüzlerce kişiye polis sert bir şekilde müdahale etti. Çok sayıda göz altı var.

GEÇİNEMİYORUZ DİYENLERE MÜDAHALE

Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif  Taksim’e yürümek istedi. Ellerine aldıkları tabldotlar ile “Geçinemiyoruz” diyen 5 üniversiteli Kurtuluş’ta gözaltına alındı.

1 Mayıs İşçi Bayramı! İşçi sınıfının mücadelesi devam ediyor

ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ’NE MÜDAHALE

Öğrenci Faaliyeti üyesi bir grup genç 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlamak için gece Taksim’e yürüdü. Polisin müdahalesiyle karşılaşan Öğrenci Faaliyeti üyeleri gözaltına alındı.

Öğrenci Faaliyetleri’nden yapılan açıklama şöyle:

Taksim’i yasakladığını sananlara gecenin tam ortasından, Taksim Meydanı’ndan sesleniyoruz: Yasaklarınız bize sökmez! Selam olsun 77 1 Mayıs’ında hayatını kaybedenlere; Enes Kara’ya, Berkin Elvan’a… Selam olsun onuruyla duran Mücella Hoca’ya!

 

HKP’YE GÖZALTI

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen Halkın Kurtuluşu Partilierine polis müdahale etti. HKP üyesi 29 kişi gözaltına alındı.

DEVRİMCİ PARTİLİLERE GÖZALTI

Taksim’e yürümek isteyen Devrimci Partililere polis müdahale ederek gözaltına aldı.

MÜCADELE BİRLİĞİ ÜYELERİNE SERT MÜDAHALE

Taksim’e yürümek isteyen 8 Mücadele Birliği üyesi darp edilerek gözaltına alındı.

Görüntü: Fatoş Erdoğan

VAN’DA POLİS MÜDAHALESİ

Van’da 1Mayıs kutlamaları için Musa Anter Parkı’na doğru yürümek isteyen kitleye polis engeli Aralarında HDP Milletvekili Murat Sarısaç’ın da bulunduğu binlerce kişinin önü polislerce kesildi.

AKP’Lİ BELEDİYE’DEN 1 MAYIS ENGELİ

Rize’deki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na 1 Mayıs kutlamaları için kurulmak istenen platform, AKP’li Rize Belediyesi tarafından engellendi. Demokrasi Güçleri üyeleri, görevli zabıtalara tepki gösterdi.

ÇHD: 130 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÇHD’den yapılan son bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

“Devrimci Hareket, Mücadele Birliği ve Devrimci Parti’den çok sayıda gözaltı var. Uğurcan Gün ile Halil Yakut isimli 2 kişi Taksim Meydan’ından gözaltına alındılar. 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen İnşaat-İş ve Enerji-Sen işçileri gözaltına alındı. 9 işçi gözaltında. Emeğin Gücü’nden 2 kişi de Cevahir önünden gözaltına alındı. Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri’nden toplam 26 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldık. Bu sırada çekim yapan Gazete Yolculuk muhabiri Buse Söğütlü’nün de gözaltına alındığını öğrendik. Cevahir AVM önünden, Emeğin Gücü ve Kataşsen üyesi 8 işçinin gözaltı bilgisi geldi. Sabah saatlerinden itbaren gözaltına alınanlar sağlık kontrolü için Bayrampaşa hastanesine götürülüyor. Avukat arkadaşlarımız, hastanede otobüs içinde müvekkillerimize işkence ve taciz uygulandığını bildirdi. Bir müvekkilin omzu çıkmış.

Basından gördüğümüz HKP gözaltıları ile birlikte toplam yaklaşık gözaltı sayısının 130 olduğunu söyleyebiliriz. Gözaltıların büyük kısmının sağlık kontrolü ardından vatan emniyete getirilmesini bekliyoruz. Ancak öncesinde Bayrampaşa hastanesinde avukat desteğine ihtiyacımız var. Bayrampaşa’da müvekkillere sağlık kontrolü ardından yeniden ters kelepçe takılmaya çalışılıyor. Direnen müvekkillerimiz darp edilerek yere yatırılıyor, kelepçe takılıyor. Polis önümüzde set olup müdahale etmemizi engelliyor.”

İSTANBUL VALİLİĞİ: 164 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada 1 Mayıs kutlamaları için Taksim’e yürümek isteyen 164 kişi gözaltına alındı.