Taksim’de 1 Mayıs! Gözaltılar var

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 8:31 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 11:56 am

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim’de toplanmak isteyenler gözaltına alındı.

1 Mayıs denilince İstanbul’da akla gelen Taksim Meydanı bu yıl da kapalı. Taksim Meydanı’na çıkan yollar gece kapatılırken Şişhane, Taksim ve Osmanbey istasyonu ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı da kapatıldı.

Taksim’de 1 Mayıs gözaltıları sabah saatlerinde başladı. Mücadele birliği, İnşaat İşçileri Sendikası ve DİSK Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası üyeleri  Taksim’e yürümek istedi. Yürüyüşe engel olmak isteyen polis 7 kişiyi gözaltına aldı.

Umut-Sen üyeleri Beşiktaş’tan Taksim’e yürümek isterken Ihlamurdere Sokağı’na geçti. Polisin müdahalesiyle karşılaşan gruptan 15 kişi gözaltına alındı.

İstiklal Caddesi İmam Adnan sokakta da 10 kişi daha gözaltına alındı. Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanan yaklaşık 30 kişilik Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi de, buradan Taksim’e çıkmak istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri gruba müdahale etti. Gruptan 20 kişi gözaltına alındı.

DİSK Taksim Meydanı’na 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için çelenk bıraktı.

DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, Cumhuriyet Anıtı’nda burada basın açıklaması yaptı.

Arzu Çerkezoğlu bütün işçi sınıfının bayramını kutladığını belirterek, “Bugün işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü. Bugün sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında, beş kıtada işçi sınıfı , bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler, kendi talepleriyle, kendi mücadele hedefleriyle alanlarda. Yılın 364 günü işçiler, bir gün, 1 Mayıs günü yaşadığımız bu sisteme, bu düzene karşı itirazlarımızı, hedeflerimizi, gelecek dünya düşlerimizi ifade etmek için alanlarda, meydanlarda buluşuyoruz.” dedi.