Taksim Camii açıldı, Erdoğan Gezi’yi hedef aldı!

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2021 Cuma 1:29 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 Cuma 5:51 pm

Taksim Camii, Gezi direnişinin yıldönümünde açıldı. Açılışta konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Gezi direnişini hedef aldı, “Başbakanken harekete geçtiğimizde karşımızda Gezi olaylarını bulduk” dedi.

İstanbul Taksim’de temeli 4 yıl önce atılan, 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Taksim Camii’nin resmi açılışı yapıldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı açılış töreni, cuma namazının ardından gerçekleşti. Taksim Meydanı’nda namaz kılmak isteyen yurttaşların oluşturduğu kalabalık yine bilindik görüntülerin çıkmasına neden oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, minberde cuma hutbesini okudu. “Bu ulu mabetten doya doya istifade edeceksiniz inşallah. Gözümüz aydın olsun. Taksim Camii’nin hasretiyle büyüyen, ona olan ihtiyacı ve milletin beklentisini derinden hisseden, emeği geçen herkes için dua ediyorum. Rabbim sizden razı olsun. Aziz kardeşlerim, bugün bir vuslat günündeyiz” diyen Erbaş, şöyle devam etti:

“Bugün yaşadığımız ikinci büyük sevinç ve heyecan, fetih heyecanıdır. Yarın güzel İstanbulumuzun fetih yıl dönümüdür. İstanbul’un fethi sadece bir şehri almak değildir. İstanbul, peygamber efendimizin müjdesi ve ecdadımızın sevdasıdır. Bu fetih, çağı kapatıp çağı açan yeni bir dönemin başlangıcıdır. Aziz müminler, İslamla müşerref olan ve devraldığı İslam sancağını bir daha bırakmayan aziz milletimizin Allah’ın adını yüceltme gayreti tarih boyunca hiç eksik olmamıştır.”

ERDOĞAN: İSTANBUL FETHİNE HEDİYE…

Açılışta konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı direnişini hedef aldı, şunları söyledi:

“Taksim Camii’nin bizim dünyamızda yeri başkadır. Mimarisiyle tarihi Beyoğlu’na uyumu yanında mühendislik olarak sayılı projeler arasında olan camimiz İstanbul’un sembolleri arasındaki seçkin yerini aldı. Taksim Camii İstanbul’un en önemli kültür sanat merkezlerinden bir olacaktır. Taksim Camii’ni bir süre önce ibadete açtığımız Ayasofya-ı Kebir’e bir selamdır. Burası İstanbul’un fethinin 568’inci yıldönümüne hediyedir. Bu cami 1,5 asırlık mücadelenin sonucudur.

“KARŞIMIZDA GEZİ’Yİ BULDUK”

İBB Başkanlığına seçildiğimde verdiğimiz sözlerden birisi de bu caminin inşasını gerçekleştirmekti. 28 Şubat ve sonrası gelişmeler nedeniyle bu sözümüzü yerine getiremedik. 2013 yılında tekrar harekete geçtiğimizde de karşımızda Gezi olaylarını bulduk. O teröristlerin karşımıza dikildiği zaman. Hızla bir eserimiz daha yükseliyor. O da Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Cami’ni inşa ediyoruz. Onu da kısa zamanda bitireceğiz. Barbaros oradan Beşiktaş’a indi. Orası adeta mabedsiz beldedir. Camimizi yaparak orayı da mabedsiz olmaktan çıkaracağız.

“ÜLKEMİZ ÜZERİNDE HESAP YAPANLARI RAHATSIZ EDİYOR”

Milletimizin bin yıldır canı pahasına koruduğu vatanını parçalamak, devletini zayıflatmak için uğraşanların sonu yine hüsran olacaktır. Türkiye’nin sadece kendi sınırlarından ibaret olmadığının en büyük ispatı maruz kaldığı saldırılardır. Bu saldırıların hepsini de akamete uğratmayı başardık. Bundan sonra da aynı azim, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bozguna uğrattığımız her kirli atağın yerini yenisi alacaktır. Taksim Cami önünden yankılanan sesin, ülkemiz üzerinde hesapları olan herkesi rahatsız ettiğinden şüpheniz olmasın. Taksim Camisi tüm dost ve kardeşlerinin umudu olan büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşunun işaretlerinden birisidir. Milletimiz 150 yıllık hayaline kavuşmuştur. Bu uzun mücadele döneminde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

VATANDAŞI GÜL SUYUYLA YIKADI

Öte yandan açılışta Taksim Meydanı’na 25 ton gül suyu sıkan Isparta Belediyesi, hızını alamadı, vatandaşı da gül suyuyla yıkadı.

AÇILIŞA KİMLER KATILDI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Tevfik Göksu, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve bazı AKP milletvekilleri de katıldı.