Taksiciler Odası Başkanı UKOME toplantısında ifşa oldu

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2021 Perşembe 3:51 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2021 Cuma 11:18 am

İBB’nin yeni taksi teklifini reddeden Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun taksisine, farklı ücret yazmaktan ceza kesildiği ortaya çıktı. Toplantıda bir başka skandal da ortaya çıktı.  İBB, 141 bin servis şoförü adayına uyuşturucu bağımlılık testi yaptı. 5 bin 315 adayın testi pozitif çıktı.

UKOME Toplantısı başladı. Toplantıda bir skandal da ortaya çıktı. Toplantıda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, taksilere ceza yazıldığını ifşa etti. Demir, “İBB’nin 400 taksi iptale dildi diye ortalık birbirine girdi. İBB’nin kayıtlarına yüklenen cihazlarla, taksilerdeki cihazlar farklı olduğu için iptaller yapıldı. İstanbul Havalimanı’ndan giden taksiler mesafe aynı olmasına rağmen farklı ücretler yazdı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı denetimlerinde birçok taksiye ceza yazıldı. Bunun içinde sizin taksiniz de var Eyüp Bey. İsteyen sitediği aplikasyonu kullansın. Ama İBB de bu aplikasyonları denetlesin.” dedi.

İBB’nin yeni taksi teklifini 8. kez reddeden Ulaştırma Bakanlığı temsilcisinin de 2018 yılında İBB’de görev yaparken taksi artışı olması yönünde rapor hazırladığı toplantıda ortaya çıktı.

5 BİN POZİTİF

Toplantıda bir başka skandal da ortaya çıktı. İBB, 141 bin servis şoförü adayına uyuşturucu bağımlılık testi yaptı. 5 bin 315 adayın testi pozitif çıktı.