Taksi denetiminde öfke tavan yaptı! Kimi gazeteci ve polise tepki gösterdi kimi aracı yumrukladı

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 10:44 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 10:44 pm

İstanbul Fatih’te taksicilere yönelik denetimde sinirler gerildi. Kuralları ihlal ettikleri belirlenen taksiciler hem polislere hem de gazetecilere tepki gösterirken, bir başka gazeteci de öfkelenerek aracını yumrukladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fatih’te taksilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında kısa mesafe yolcu almayı reddeden, yolcu seçen ve taksimetre açmayan sürücülere ceza kesildi. Emniyet kemeri takmayan 7 taksi sürücüsü ile ehliyetini yanında bulundurmayan bir sürücüye de toplam 8 bin 67 lira ceza uygulandı. Samet S. kontrolündeki taksi trafikten men edilirken, taksi 10 gün süre ile bağlandı.

“BEN ARTİST MİYİM BENİ ÇEKİYORSUN”

Emniyet kemeri takmayan bir taksi şoförü, önce polisle tartıştı sonra basın mensuplarına tepki gösterdi. “Benim çocuklarıma sen mi bakacaksın” diyerek polise itiraz eden taksici, “Ne yapayım intihar mı edeyim. Ben keyfi olarak takmamazlık yapmıyorum ki” şeklinde ceza kesilmesini engellemeye çalıştı. Basın mensuplarına da “Sanki terörist yakaladınız, niye çekiyorsunuz” diyen taksici, “Ben artist miyim beni çekiyorsun” dedi.

Aracı trafikten men edilen Samet S., görüntü alan basın mensuplarına, “Burada dansöz mü oynatıyoruz” şeklinde tepki gösterdikten sonra polisin ceza yazmasına isyan etti. Taksiye yumruk atan Samet S., taksinin trafikten men edilmesi üzerine polisle bir süre tartıştı. O anlar kameralara yansıdı.

Eminönü’nde denetimden kaçan taksici gözaltına alındı