Takke taktım diye CHP’den ‘aforoz’ edildim demişti: Gerçek ortaya çıktı

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2019 Perşembe 12:15 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2019 Perşembe 12:15 pm

Eski Cumhuriyet Halk Partisi  Milletvekili Faik Tunay, televizyoncu Çağlar Cilara’nın Youtube sayfasındaki programa katıldı. Tunay, CHP’den takke taktığı için ‘aforoz’ edildiğini söylemişti. Fakat işin aslının başka olduğu ortaya çıktı. Faik Tunay’ın FETÖ ile ilişkisinin olduğu ve bu yüzden partiden ihraç edildiği belirtildi.

Cilara, Tunay’ın CHP’de bulunduğu döneme ilişkin “Sizin bir takkeli fotoğrafınız vardı, CHP’yi karıştırdı. Size laiklik karşıtı yaftası yapıştırıldı, “bunun CHP’de ne işi var denildi” ama şimdi İmamoğlu, Yasin okuyor…” ifadelerini kullandı.

“ANAMI AĞLATTILAR”

Tunay’ın bu yanıtı ise şöyle oldu:

“Anamı ağlattılar. Benim takkeli fotoğrafımda ne dua okuyorum, ne bir şey, namaz sonrasında takke. Ben CHP milletvekili olarak takke taktım, adeta aforoz edildim. Bugün CHP’nin işbirliği yaptığı ve birçok CHP’li tarafından bilge adam olarak anılan Sayın Karamollaoğlu son cenazede başında takkeyle…”

O İŞ ÖYLE DEĞİL…

Gelelim, iki ismin söylediklerinin doğruluğuna… Zira, Tunay’ın parti içerisinde tepki görmesinin asıl nedeni bambaşka!

Faik Tunay’a tepkilerin nedeni, Fethullah Gülen’le olan ilişkisi olduğu ortaya çıktı Tunay, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Odatv’ye yaptığı açıklamada milletvekilliği süresinde 4 kez Fethullah Gülen’i ziyaret ettiğini açıklamıştı.

Tunay, sağ kökenli bir siyasetçi olarak tüm tarikat ve cemaatlerle aynı ilişkiyi kurduğunu söylemişti.

Tunay, FETÖ’yle olan ilişkisini gizleme gereği duymayan bir isimdi. Açıklamasında rahatlıkla “Ben zamanında Samanyolu’na da çıktım, Zaman’a da çıktım, Türkçe Olimpiyatları’na da gittim, Afrika’da okullara gittim, bunların hiçbirisini inkar etmiyorum” diyebildi.

FETÖ’nün kumpas davaları sırasında, kumpasları savunan, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u tutuklanmasının ardından eleştiren biriydi!

MESELE TAKKE MESELESİ DEĞİL

Yani…

Yıllar sonra çıkıp, Cilara’nın benzer sorusuna, “CHP’de takke taktım diye anamı ağlattılar” diyerek gerçeği çarpıtmasına gerek yok!

Asıl gerçek CHP içinde Tunay’a Fethullah Gülen’le ilişkisi nedeniyle tepki gösterilmesiydi. Bir dönem CHP’den milletvekilliği yaptıktan sonra listelere alınmamıştı.