Takımını sahadan çeken İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu: Bunun sorumlusu hakemler ve TFF

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 5:16 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 5:27 pm

Takımı İstanbulspor’u maç oynanırken sahadan çeken Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu, olayın sorumlusu olarak TFF ve hakemleri gösterdi. Sarıalioğlu ayrıca pişman olmadığını da söyledi.

İstanbulspor Süper Lig’in 17. haftasında kendi evinde Trabzonspor’la karşılaştı. 73. dakikada Trabzonspor’un 2-1 öne geçmesinin ardından, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, yenilen ikinci golde hakem hatası olduğunu ileri sürerek takımı sahadan çekti.

Başkan Sarıalioğlu ve başkan yardımcısı Bayram Saral yaşanan olaylar hakkında basın toplantısı düzenledi. Sarıalioğlu, Trabzonspor karşısında takımını sahadan çektiği için pişman olmadığını ve doğruyu yaptığına inandığını belirtti.

‘BUNUN SORUMLUSU HAKEMLER VE TFF’

Yaşanan olayların Trabzonspor maçına denk gelmesinin tesadüf olduğunu söyleyen Sarıalioğlu, “Çünkü bu maça rastladı. Yani bir VAR 5 dakikada karar veremiyorsa 73’üncü dakikada maçtan çekiyorsak bunun sorumlusu hakemler ve TFF. Bunlar biz değiliz. Benden fazla kimse Trabzonlu olamaz. Ben Trabzonluluğumu hiçbir şeye değişmem. Ama İstanbulspor’un sahibiyiz. İstanbulspor için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” diye konuştu.

‘TFF İSTİFA ETMEZ GÖREVDEN ALINIR’

“Türkiye Futbol Federasyonu’ndan istifa bekliyor musunuz?” şeklinde gelen soru üzerine Sarıalioğlu, “Futbol Federasyonu istifa etmez. TFF görevden alınır. İstifa edecek bir yetkisi yok” cevabını verdi.

‘BİRİNİ TOKATLAYACAK HALİM YOK’

Aynı durum tekrar yaşansa yine aynı şeyi yapacağını belirten Sarıalioğlu, “Ben doğruyu yaptığıma inanıyorum. Başka yapacak bir şeyim yok. Birini tokatlayacak halim yok. Bütün sporcularıma gidin tebrik edin dedim. Trabzonspor’u da uğurladık. Zaten Trabzonspor biziz” şeklinde konuştu.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu kimdir?

‘TEK ÖZÜR DİLEMEM GEREKEN BİRİSİ VARSA SPORCULARIM VE TEKNİK EKİBİMDİR’

Sporcuların kendilerine karşılaşmaya devam etme yönünde ısrarda bulunduklarının hatırlatılması üzerine ise Sarıalioğlu, “Sporcular haklı. Benim burada tek özür dilemem gereken birisi varsa sporcularım ve teknik ekibimdir. Bu maçta galip gelirseler prim hakları vardı. Ben onları bu maçta galip gelmiş gibi primlerini vereceğim” açıklamasında bulundu.

‘TFF VE MHK’YE GÜVENİMİZİ TAMAMEN KAYBETTİK’

Çeşitli maçlarda bariz gollerinin ve penaltılarının verilmemesinin yanı sıra rakiplerine avantaj sağlayan hatalar da yapıldığını savunan Saral, şunları kaydetti:

“Yaşanan tüm bu süreçte daha ligin ilk haftalarında hatalı hakem kararlarına ilişkin kötü gidişatı öngören başkanımız Ecmel Faik Sarıalioğlu, TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’den randevu talebinde bulunmuş ancak ne acıdır ki Türk futbolunun en tepe noktasında bulunan sayın başkan, bugüne kadar randevu talebimize bir cevap vermemiştir. Amiyane tabirle, Türk futbolunun önemli paydaşlarından biri olan 97 yıllık çınarı İstanbulspor Kulübünü ve başkanımızı yok saymıştır. Hakem hatalarına karşı tepkilerimizin TFF tarafından haftalarca göz ardı edilmesi ve bu durumun süreklilik arz etmesi nihayetinde camiamızda haklı bir gerginlik oluşmuş, dünkü bariz hakem hatası ise bardağı taşıran son damla olmuştur. Kulübümüzün sadece kendi maddi imkanları ile disiplinli bütçesinden ve sportmence yarışmasından asla taviz vermeyerek sürdürmekte olduğu lig mücadelesinde hemen hemen bütün kulüplerin ittifakla yakındığı sorunların ve hakem hatalarının mevcut TFF ile MHK yönetimlerince sona erdirilemeyeceğine, kulüplere ilişkin büyük-küçük, medya gücü olan-olmayan, sesi çok çıkan-az çıkan şeklindeki ayrımcılığın devam edeceğine ve artık bu hususların düzelmeyeceği yönünde kanaatimiz oluştuğu için onurlu ve vicdan sahibi spor adamı sorumluluğuyla, TFF ve MHK’ye olan güvenimizi tamamen kaybettiğimizi kamuoyuna bildiririz.”

‘FEDERASYON RANDEVU VERDİ’

Federasyon ile görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Sarıalioğlu, “Şu anda federasyondan saat 15.00’te beni aradılar. Federasyon başkanı Büyükekşi ile görüştük. Kendisiyle alakalı ne düşünüyorsam, futbolla alakalı ne düşünüyorsam hepsini tekrar söyledim. Federasyon başkanımızın yüzüne söylemediğim için hiçbir şeyi arkasından söylemedim. Randevu verdiler. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz dediler” ifadelerini kullandı.

‘HER TAKIM İÇİN ADALET OLMASI LAZIM’

Her takım için adalet olması gerektiğini belirten Sarıalioğlu, “Sonuçta ben bugün Süper Lig’de oynuyorum. Bugün itibarıyla geriye dönük borcum yok. Sezon sonuna kadar kime ne kadar borcumuz var onları ödemekle mükellefiz. Her takım için adalet olması lazım. Dünkü maçın yarısında sahadan çektiğimiz için konuşuyoruz. Sonucu ne olursa olsun hiç önemli değil” şeklinde konuştu.

 

İstanbulspor’un maçtan çekilmesi dünya basınında: Türk futbolunda yeni skandal

Kaynak: DHA