Takım koçu Hakan Yiğit ve kaptan Dilek Tokdemir TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 27 Şubat 2022 Pazar 2:42 am - Güncelleme: 27 Şubat 2022 Pazar 8:45 pm

Urla Belediyespor Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Caitlin Jenkins ile takım koçu Hakan Yiğit’in tartışma anları sosyal medyada yankı uyandırdı. Takımın kaptanı Dilek Tokdemir ve Koç Hakan Yiğit, Tele1‘e konuşarak olayın perde arkasını anlattı…

Urla Belediyespor Kadın Basketbol takımının maçı sonrası soyunma odasında yaşanan tartışmanın görüntüleri, oyuncu Caitlin Jenkins tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Görüntülerde, oyuncu Jenkins ile Koç Hakan Yiğit arasında tartışma yaşanıyor. Jenkins’in dışarıya çıkmasını istemeyen takım koçu Yiğit, “Konuşacağız, otur” şeklinde defalarca ikazda bulunuyor. Tartışmanın alevlenmesi üzerine Yiğit, sinirlenerek “Çık lan dışarı, çık” diyerek oyuncunun dışarı çıkmasına izin veriyor. Oyuncu, soyunma odasındaki görevlilerden biri dışarı itmesi sonucu yere düşüyor.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde “Kadın oyuncuya saldırı” başlığıyla adı geçen koç Hakan Yiğit ve takım kaptanı Dilek Tokdemir, TELE1’den Rabia Azra Sözcü’ye konuşarak olayın bilinmeyenlerini anlattı. Koç Yiğit, şunları söyledi:

“DAVRANIŞLARI NEDENİYLE YURTDIŞINDA GÖZALTINA ALINAN BİR OYUNCU”

“Bu bir günlük bir olay değil, paylaşılan anlar patlama noktasıydı. Jenkins takıma 1 buçuk ay önce geldi ve geldiği andan itibaren sürekli takım arkadaşlarıyla olsun, maçlarda olsun bize sıkıntı çıkarmaya başladı. İdmanlara geç geliyor, bazen gelmiyor, idman ortasında acıktım gidiyorum diyor, arkadaşlarına küfür ediyor, antremanlarda telefon yasak ama Jenkins sürekli telefonla… Uyarmamıza rağmen devam etti, zaten Amerika’da oynadığı takımda da bu tarz olayları nedeniyle davaları olmuş. Biz de süreci yargıya taşıdık.”

“SİZİ DELİRTENE KADAR BURADAYIM”

“Görüntülerdeki olay şu şekilde; Maç bitti, oyuncularımız soyunma odasına girdi. Odaya girildiği an tartışma çıkmış. Takım kaptanımız Dilek, Jenkins hazırlanıp çıkarken “Koç maç sonu konuşması yapacak, sonra gideceğiz” deyince Jenkins “Sen her şeye ne karışıyorsun oros….” şeklinde küfür etmiş. Tartışma başladığı sırada odaya girdim ve kendisine, ‘Çıkma, ben söylediğimde çıkarsın, önce konuşacağız’ dedim. Bir koç konuşuyor ve takımla birlikte hareket etmek zorundasın. Bu yanıtı alınca bana küfür etti ancak videonun öncesini tabi ki paylaşmamış, yalnız benim küfrüm duyuluyor çünkü özellikle benim sabrımın taştığı noktayı paylaşmış.”

“Olay öncesi başkanımıza mesaj atmış ‘beni gönderin’ şeklinde… Kontratının tamamını almak istemiş -oynamadığı maçların parasını da-  sonrasında başkanımız bu talebi karşılayamayacağını söyleyince  “Sizi delirtene kadar buradayım, beni eve göndermek isteyeceksiniz.’ ‘Hiçbir yere gitmiyorum, burada kalacağım, iyi şanslar’ şeklinde mesajlar atmış.”

“TAKIM ARKADAŞLARINI TARTAKLADI”

“Ben de etten kemikten bir insanım ve sinirlendim, olay bir günlük olay değil. Kendisinin Türkiye Basketbol Federasyonu’nda 7-8 tane tutanağı var. Takım arkadaşlarını tehdit edip tartakladı ve takımdaki kadın arkadaşlarımız da kendisinden şikayetçi oldu. Mağduruz ve bazı yayın organlarının sorgulamaya yeltenmemesi nedeniyle hedef gösterildim, mağdurken suçlu duruma düştük.”

TAKIM KAPTANI DİLEK TOKDEMİR YAŞANANLARI ANLATTI

Tokdemir, takımdaki herkesin Jenkins’ten rahatsız olduğunu söyleyerek “Hiçbir şekilde bizi dinlemiyordu, umursamıyordu. İdmanlara geç kalıyordu, sabah almaya gittiğimizde sürekli onu bekliyorduk ve geç kaldığımız için biz de azar işitiyorduk. Maçlarda pas vermeyeceğini maç öncesi sosyal medyadan paylaşmış. ‘Pas vermeyeceğimi biliyorlar’ yazmış.” dedi.

“BİZİ TEHDİT EDİYORDU”

Tokdemir şunları da söyledi: “Bir gün arabayla istediği yere bırakmadığımız için arabaya saldırdı ‘Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? O….lar, aşağı inin kavga edeceğiz” diyerek bize saldırmaya çalıştı. Korktuk açıkçası. Videoda yer alan kısımda; ben takım kaptanı olarak çıkmaması konusunda uyarmaya çalıştım ama bana küfür edince koçumuz tartışmaya müdahale etti.

Koç maç hakkında konuşmaya başlarken tahrik etti, sürekli güldü ve koça küfür etti. Koç dayanamadı ve sinirlenip bağırdı dışarı çıkmasını söyledi. Kapının ağzında durdu ve kapanmasını engelledi üzerine kapıyı kapatmak zorunda kaldık. Soyunma odasından çıktıktan sonra kamerayı kapatıp kondisyonerimize küfür ediyor. Bu anın görüntüleri de mevcut. ”

“BEN DE BİR KADINIM ŞİDDET OLSAYDI BAŞTA BİZ TEPKİ GÖSTERİRDİK”

“Orada şiddet söz konusu bile değil. Ben de bir kadınım, koçun oyuncuya şiddet gösterdiği bir takımda kimse durmaz ki koçumuz öyle bir insan değil. Öyle bir durumda ne takım arkadaşlarımız ne de bir takım kaptanı ve kadın olarak ben sessiz kalmazdım.”

TELE1’in ulaştığı görüntülerde Amerikalı oyuncu Jenkins’in soyunma odasından çıktıktan sonra takım kondisyonerine yönelik ağza alınmayacak şekilde ettiği küfürler yer alıyor.

Kobe Bryant’ın ısınma tişörtü açık artırmada 277 bin dolara satıldı