Taht kavgasının yaşandığı Menzil’de Muhammed Saki müritlerini tövbe için topladı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 2:24 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 2:24 pm

Menzil lideri Abdülbaki Erol’un ölümü sonrası tarikatta başlayan taht kavgası sürüyor. Erol’ün üç oğlu arasındaki liderlik çekişmesi devam ederken, Muhammed Saki’nin müritlerini tövbe için topladığı yeni görüntüler ortaya çıktı.

Menzil tarikatının lideri Abdülbaki Erol’un ölümünün ardından oğulları arasında başlayan ‘taht kavgası’ devam ediyor. Tarikatta liderlik için ağırlığını ortaya koyan Muhammed Saki’nin, müritlerini tövbe için topladığı yeni görüntüler ortaya çıktı.

Aykırı’dan Ali Bakırkaya’nın haberine göre; Saki’nin, müritlerine “Ya Rabbi, bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım, keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha yapmayacağım. Ben kabul ettim, Gavs hazretlerini kendime şeyh kabul ettim.” sözlerini tekrar ettirdiği görüldü.

NE OLMUŞTU?

Menzil tarikatının 1993 yılından bu yana liderliğini yapan Abdülbaki Erol, 12 Temmuz 2023’te hayatını kaybetti. Erol’un ölümü sonrası tarikatta ‘taht kavgaları’ başladı.

Menzil Köyü’nün merkezinde camide açıklama yapan Abdulbaki Elhüseyni’nin büyük oğlu Muhammed Saki Elhüseyni, “tövbe yetkisi”nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide “irşat” faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı. Bu açıklamasıyla tarikatın üçe bölündüğüne işaret eden Muhammed Saki Elhüseyni, bugüne kadar “verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiğini” ve “tümünün yenilenmesi gerektiğini” belirtti.

Ayrıca Mezilde’ki bir camide çekilen görüntülerde Muhammed Saki Elhüseyni’nin camiye girdiği sırada tarikat mensuplarının çıkardıkları sesler dikkat çekmişti.

Son olarak Muhammed Saki Elhüseyni’ye bağlılıklarını bildirmek isteyen tarikat müritlerinin el öpmek için oluşturduğu yoğunluk ve Saki’nin bu durum karşısında iki elini birlikte öptürmesi kameralara yansımış ve o anlar gündem olmuştu.

Taht kavgası Menzil tarikatını ikiye böldü “Hiç bir bağımız kalmamıştır”