Tacize uğrayan Tuğçe Çelik: Sırada ben olmak istemiyorum

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2020 Perşembe 10:38 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2020 Perşembe 10:38 pm

Bodrum’da 46 yaşındaki Nurettin Şeyhmusoğlu’nun taciz ve tehdidine maruz kalan 21 yaşındaki Tuğçe Çelik suskunluğunu bozdu. Şeyhmusoğlu’nun yakalanması için “Ölmek istemiyorum sırada ben olmak istemiyorum” diye isyan eden Çelik tacize maruz kalanların susmamasını istedi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçmesi üzerine polis tarafından gözaltına alınan Nurettin Şeyhmusoğlu çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Şeyhmusoğlu’nun yapılan sağlık kontrolünde koronavirüs testi ise pozitif çıktı.

”SONUMUN PINAR GÜLTEKİN GİBİ OLMASINI İSTEMİYORUM”

Olayın mağduru 21 yaşındaki Tuğçe Çelik, Şeyhmusoğlu’nun mahallelerinde esnaflık yapmasından dolayı kendisini tanıdığını ifade etti. Muğla’da katledilen Pınar Gültekin ile de ortak arkadaşları olduğunu dile getiren Çelik şunları söyledi:

“Pınar’ın olayından çok etkilenerek bunu paylaşmak istedim. Sonumun böyle olmasını istemiyorum. Bu insanı ne kadar güçsüz, bana bir şey yapamayacak gibi görsem de bir yanım devamlı korkuyor ama korkmamak gerekiyor. Bunlarla korkarak yaşayamam. Eğer korkarsam bana bir şey olabilir. Şimdi tutuklandı ama bırakıldıktan sonra hayatıma güvence istiyorum. Sadece ben değil, komşularım da şikayetçi oldu. Sitenin etrafına gelip bağırdı, bakışlarıyla ve sosyal medyadan beni taciz etti. Bununla ilgili 1,5 yıldır bir sonuç elde edemiyordum, çok şükür bir adım atabildik. Benim sesim duyuldu.”
Kadınların bu tür durumlarda hiçbir zaman sessiz kalmaması gerektiğini dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bunu yaptığım için çok mutluyum, çünkü belki de benim hayatımı kurtardı. Sosyal medyadan paylaştığım anda gündem oldu ve herkes duydu. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederim, anında harekete geçtiler ve 24 saat içerisinde tutuklandı. Süreç çok hızlı olduğu için çok mutluyum.”

”YAKINDA NOBEL ÖDÜLÜ ALACAĞIM, TUĞÇE DE BENİM OLACAK”

Şeyhmusoğlu’nun koronavirüse yakalanması hakkında da konuşan Tuğçe Çelik, “Bu adam sürekli ‘Koronanın aşısını buldum. Trump sürekli benimle iletişim halinde, yalvarıyorlar. Yakında Nobel Ödülü alacağım, Tuğçe de benim olacak’ diye de konuşuyormuş. Beddua etmek kötü bir şey ama annem korona çıktığından beri her gün ‘korona inşallah seni bulur’ diyordu ve bugün aldığımız haberle korona olduğunu öğrendik. Bir insanın canına bir şey geliyor ama üzülemiyorum çünkü kendim için mutluyum” diye konuştu.