Tacizci öğretmen beraat etti! ‘Rahatsız edici nitelikle olsa da cinsel taciz suçu vücut bulamamıştır’

Yayın tarihi: 16 Eylül 2020 Çarşamba 9:24 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba 9:24 pm

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde öğrencisi E.K.’yi taciz eden coğrafya öğretmeni hakkında beraat kararı verildi.

Kadriye Moroğlu Lisesinde coğrafya öğretmeninin öğrencisine yönelik cinsel taciz ve tehdit suçundan yargılandığı karar duruşmasında, mahkeme heyeti “Rahatsız edici nitelikle olsa da cinsel taciz suçu vücut bulamamıştır” gerekçesi ile fail hakkında beraat kararı verdi.

Artı Gerçek’ten Yağmur Kaya’nın haberine göre İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde öğrencisi E.K’ye yönelik cinsel taciz suçundan yargılanan coğrafya öğretmeni hakkında açılan davanın karar duruşması Küçükçekmece 17’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Karar duruşmasında fail coğrafya öğretmeni hakkında öğretmenin gönderdiği mesajların “nahoş ve rahatsız edici” olmasının suça vücut vermesi için yeterli olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Duruşma sonrası adliye önünde aile ve avukatlar açıklamada bulundu. Avukat Neziha Eken son duruşma beyanlarını, taleplerini mahkeme heyetine sunduklarını ifade ederek, iddianamede çocuğa karşı cinsel taciz ve tehdit adına suç işlendiğine yönelik kamu davası açtıklarını hatırlattı.