Taciz iddiası sonrası kadınlarla CHP’liler arasında kavga çıktı

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 1:11 am - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 1:34 am

Kocaeli’de CHP’li İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın kendisi hakkında çıkan taciz iddiaları hakkında düzenlediği basın toplantısına Kocaeli Kadın Platformu da katıldı. Basın toplantısına katılan kadınlar ile CHP’liler arasında kavga çıkınca Kadın Platformu üyeleri CHP’lilerin alkışları eşliğinde partiyi terk etti.

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak kendisi hakkındaki taciz iddiaları sonrasında basın açıklaması düzenledi. Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre “İftiralara karşı basına ve kamuoyuna” başlığı ile düzenlenen basın toplantısına Kocaeli Kadın Platformu da katılınca toplantıda gerginlik çıktı.

Açıklamaya gelen Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar toplantıda Koçak’a karşı “Bu iddialarla ilgili kadınları yanınıza alarak aklama isteğiniz bir erillik. Bu iddiaları söyleyen kadınları disipline verip, anam var babam var diyip ajitasyon çekmeniz iki yüzlülük. Ne yaptınız kadınların iddialarının üstüne çöktünüz, aileleriyle tehdit ettiniz” demesi üzerine CHP’liler ve kadınlar arasında tartışma çıktı.

Tartışma sonrası CHP’liler kadınları alkışlayarak protesto ederken kadınlar bunun üzerine toplantıyı terk etti.

KADIN PLATFORMU KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Taciz iddiası ve sonrasında gerçekleştirilen basın toplantısı sonrası Kocaeli Kadın Platformu yazılı bir açıklama da yaptı. Platformun açıklaması şu şekilde:

“Uzun süredir hakkında taciz iddiaları olan Derince CHP İlçe Başkanı bugün saat:17’de Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre çağrısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısına Kocaeli Kadın Platformu olarak katıldık.”

“Burada yapılan açıklamada Koçak, her şeyden önce baba, evlat olduğunu ifade etmiş, kadının beyanı esastır diyerek değerlerin mahvedildiği iddiasında bulunmuş, karalanmaya çalışıldığını söylemiş ancak hakkındaki iddialara ilişkin hiçbir açıklamada bulunmamıştır. Bunun üzerine bizler söz alarak taciz iddialarıyla ilgili süreç nasıl işletildi, taciz iddialarını şeffaf biçimde tartışmak isteyen kadınlar tehdit edildi mi, disiplin süreçlerinin işletilmesi için harekete geçildi mi sorularını yönelttik.”

“Koçak sorularımızı yanıtsız bıraktı. Toplantının katılımcıları CHP’lilerin bizleri hakarete maruz bırakarak, ‘satılmış, köpek’ gibi ifadelerle üstümüze yürüyerek oluşturdukları bu şiddet ortamında, hiçbir kadının sözünün dinlenmeyeceğini açık biçimde vurgulayarak salonu terk ettik. “Kocaeli’de kadına yönelik şiddet işte bu yüzden var” diyerek, kadınların şiddeti hak ettiğini bağırarak söyleme cüreti gösteren partilileri de ifşa ediyoruz.”

“Ardımızdan Kocaeli Kadın Platformu’ndan kadınlara yönelik suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Koçak, taciz iddialarına sessiz kalmayan kadınlara yönelik saldırısının devam edeceğinin işaretini açıkça vermiştir.
İlçe yönetiminin toplantı salonunda bağımsız kadınların dahi konuşması önünde kolektif bir eril şiddetle dikilen tüm partililerin taciz iddialarına maruz bırakılan kadınlar karşısında tahakkümü nasıl inşa ettiklerini düşünmek hiç de zor değil. Maruz bırakıldığımız manipülatif tutumun, şiddetin, hamaset siyasetinin, eril dilinizin üzerimizde baskı kurarak tüm alanlardan bizim sözümüzü silmek niyetiyle kurulduğunu biliyoruz.”

“İktidar hedefi olan, bu iktidar hedefini cinsiyet eşitlikçi bir tutumla kuracağı iddiasında bulunan, toplumun her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin garantörü olan İstanbul Sözleşmesi’ni savunduğunu iddia eden CHP’nin her kademesinde yer tutup, şiddete göz yumanlardan, şiddeti yeniden üretenlerden hesap soruyoruz. İktidar olduğunuzda kadınların sözlerini bağırarak susturup, her türlü şiddeti meşrulaştıran bu tutumu mu yaygınlaştıracaksınız? Zaten verili muhafazakâr eril iktidarın kuşatmasını yeniden üretmek için mi iktidarın talibisiniz?”

“Şiddeti meşrulaştırarak, tacize kanıt arayarak, buna ilişkin soru sormak isteyen kadınları da şiddete maruz bırakarak mı kendinizi aklayacaksınız? Sormamıza müsaade etmediğiniz sorularımız baki, her yerde her alanda karşınıza dikilerek sormaya devam edeceğiz.”

“Bu şiddet ortamında politika süreçlerine katılan tüm CHP’li kadınlarla bu süreci şeffaf biçimde tartışmaya açığız, gücümüzü, kadın mücadelesinin birikimiyle her alanda büyüyen kadın dayanışmasından alıyor. Birlikte güçleniyor, susmuyor, korkmuyor, itaat etmiyoruz. Eşit özgür dünyayı birlikte kuracağız!”

Polis baskın yaptı sapığın telefonundan timsah ve atla ilişkiye girdiği görüntüler çıktı