Tabut içinde bulunan model günlerce işkence görmüş

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 3:18 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe 3:18 pm

Geçen yıl üzerinde sadece iç çamaşırlarıyla tökezleyerek yürüdüğü güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan, daha sonra cansız bedeni çölün ortasında kırık bir tabutta bulunan 24 yaşındaki modelin cinayetiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Katiller, genç modeli yatağa bağlayıp günlerce işkence ettikten sonra öldürmüş.

Model Esmeralda Gonzalez, en son 2019 yılının mayıs ayında görülmüş, ardında iz bırakmadan gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Genç kadın iç çamaşırlarıyla tökezleyerek yürüdüğünü gören komşuları hemen telefona sarıldı ve polisi aradı. Ertesi gün Esmeralda çevredeki bir güvenlik kamerası görüntüsüne takıldı. Genç kadın lüks bir otomobil bayisine gidiyordu.

Esmeralda’yı o günden sonra gören olmadı. Erkek kardeşi, polisi arayarak kayıp ihbarında bulundu. Polis Esmeralda’nın evine gittiğinde genç kadının evinin kapısının yarı açık olduğunu ve evdeki ışıkların açık olduğunu gördü. Ancak Esmeralda’dan iz yoktu.

CESEDİ ÇÖLDE BULUNDU

Aradan aylar geçti, Esmeralda’yı ne gören ne de bir haber alan vardı. Polis soruşturmasını sürdürdü ancak genç modelin izine rastalayamadı. Geçen yılın Ekim ayında ise, polis ekiplerini alarma geçiren bir ihbar geldi. Çevredekiler, Nevada Çölü’nde derme çatma bir tabutun içinde bir kadın cesedi bulunduğu ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti.

GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili Christopher Prestipino adında bir adam ve birlikte yaşadığı Casandra Garrett adlı kadın cinayet suçlamasıyla tutuklandı. İddiaya göre 45 yaşındaki Christopher Prestipino, çevresindekilere “kayıp kızı kendisinin öldürdüğünü” ileri sürüyordu. Bir süredir yurt dışında bulunan Prestipino, ülkeye giriş yapar yapmaz hemen gözaltına alındı.

İŞKENCE GÖRMÜŞ

Prestipino, birinci dereceden adam kaçırma, cinayet ve cinayeti başka biriyle beraber tasarlamak suçlarından tutuklandı. New York Post gazetesinin aktardığına göre, Esmeralda günlerce yatağa bağlı kalmış, genç kadına uyuşturucu ve havuz temizleme ilacı enjekte edilmiş.

46 yaşındaki Christopher Prestipino ve 40 yaşındaki oda arkadaşı Casanra Garrett’in geçen yıl Mayıs ayında 24 yaşındaki Esmeralda Gonzalez’i öldürdükleri iddia ediliyor. Mahkeme belgelerine göre iki cani, Gonzalez’e havuz temizleyicisi enjekte edip boğmadan önce, günlerce yatağa bağladı.