Taburcu olan Kaya Sabancı’dan ilk açıklama: Bunlar zengin eşkıyalar

Yayın tarihi: 21 Haziran 2024 Cuma 11:32 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2024 Cuma 11:32 pm

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı tarafından yumruk atılarak darp edilen iş insanı Kaya Sabancı tedavi gördüğü hastaneden  taburcu edildi. Sabancı tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamada, “Bunlar sokaktaki eşkıyalar değil, zengin eşkıyalar” dedi. Aşçı’nın adli kontrol ve ayda bir kez kolluk güçlerine imza verme şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki Mandarin Oriental Tatil Sitesi ve Otel’de dün akşam saatlerinde açılışına gittiği restoranda Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve sitenin yönetici Vedat Aşçı tarafından yumruk atılarak darp edilen  iş insanı Kaya Sabancı tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

İş insanı Kaya Sabancı Bodrum’da saldırıya uğradı

“BUNLAR ZENGİN EŞKIYALAR”

Sözcü’de yer alan habere göre Sabancı, “Bunlar sokaktaki eşkıyalar değil, zengin eşkıyalar. Darp edildik. Ben restoran açılışına gittiğimde yanındaki kişiye merhaba Mustafa dedim, Vedat Aşçı beni gördü, “Ulan sen buraya mı geldin?” deyip, gözümün üzerine yumruk attı. Yere düştüm yerde tam üç dakika kaldım kimse yardım etmedi. Daha sonra bir kadın bana yardıma geldi. Ben akşam zaten davetliydim açılış olduğu için; davet edilmesem yine gitmezdim. Vedat Bey, kapıya söylese “Bu adamı almayın” diye o bana daha büyük hakaret. Ama öyle bir talimat verse ben döner giderim, girmezdim içeri” diye konuştu.

“72 YAŞINDAYIM”

Sabancı, “Gözaltı damarımda çatlaklık var. 2-3 gün sonra ameliyat olacağım elmacık kemiğinde kırık var. Ya ben 72 yaşındayım, 25 yaşındaki delikanlıya mı vuruyorsun, ne gerek var bunlara. Orada ölebilirdim ben” dedi.

“KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ YOK ETMİŞLER”

Sabancı’nın avukatı Ömer Reşat Kayran ise onlarca kişinin önünde olan olayla ilgili olarak tesisteki tüm kamera kayıtlarının silindiğini belirterek “İşin hukuku boyutunu yakından takip ediyoruz, olay anı ile ilgili tüm kamera kayıtlarını silmişler” dedi.

Öte yandan, Vedat Aşçı konu ile ilgili bilgi almak için telefon ile kendisini arayan basın mensuplarına yanıt vermedi.

ADLİ KONTROL İLE SERBEST BIRAKILDI

Vedat Aşçı bugün Bodrum Adliyesi’ne gelerek savcıya ifade verdi. Aşçı’nın adli kontrol ve ayda bir kez kolluk güçlerine imza verme şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Aşçı, adliye önünde bekleyen basın mensupları ile karşılaşmamak için yoğun gayret gösterdi, farklı bir yerden çıkarak adliyeyi terk etti.

AŞÇI’NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Mandarin Oriental Hukuk Müşaviri Av. Başak Orkun olayla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Basında Kaya Sabancı ve vekilleri tarafından Mandarin Oriental, Bodrum oteli ve yatırımcısı Vedat Aşçı ile ilgili aleyhimize isnat edilen gerçek dışı, abartılı ve asılsız iddialara karşı iş bu açıklamayı yapma gereğini üzülerek duymaktayız. 20 Haziran 2024 tarihinde otelimiz içerinde bulunan Hakkasan adlı işletmenin etkinliğinde Vedat Aşçı, Kaya Sabancı’nın sözlü ve fiziksel saldırısına uğramış ve ne yazık ki taraflar arasında hepimizi üzen tatsız bir hadise yaşanmıştır. Akabinde olay taraflarca yargıya intikal ettirilmiştir. Kaya Sabancı tarafından tesise sağlık ekiplerinin girişinin müvekkil otel ve Vedat Aşçı tarafından geciktirildiği/engellendiğine dair iddiaları da diğer iddiaları gibi tamamen asılsız ve gerçeğe aykırıdır. Sağlık görevlileri kamera kayıtlarından da tespit edildiği üzere tesise sorunsuz ve hızlı bir şekilde giriş ve çıkış yapmışlardır. Müvekkilimizi hedef alan bu gerçek dışı suçlamalar karşısında Mandarin Oriental, Bodrum hukuk müşavirleri olarak gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Basını yanlış yönlendiren bu asılsız iddialar karşısında cevap hakkımızı kullandığımızı ancak olayların adli makamlara intikal etmesi sebebi ile bundan sonraki sürecin yasal olarak takip edileceğini siz değerli kamuoyuna bildiririz.”

Kaynak: TELE1