Tabip odalarıyla paylaşılmayan veriler AKP’lilerin elinde: İl başkanı tek tek açıkladı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 5:37 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 5:40 pm

Türkiye’deki koronavirüs sürecinin şeffaf yönetilmemesi, vaka sayılarının tabip odalarıyla dahi paylaşılmaması tartışma konusu olmuştu. AKP teşkilatlarının ise rakamlara kolayca ulaşabildiği ortaya çıktı. AKP İzmir İl Başkanı, kentteki koronavirüs rakamlarını tüm ayrıntılarıyla paylaştı.

Sağlık Bakanlığı’nın en son bir ay önce açıkladığı rakamların güncel hali AKP İzmir İl Başkanı Kemal Ali Sürekli tarafından paylaşıldı.

Yaptığı açıklamada her gün 3 bin test yapıldığını belirten Sürekli; günlük test oranına göre vaka sayısının yüzde 1,5’lara düştüğünü ve hastanelere başvurularda büyük oranda azalma görüldüğünü belirtti.

Koronavirüs raporu açıklayan İzmir Tabip Odası’nın hesaplarına kısıtlama

RAKAMLARI TEK TEK AÇIKLADI

İzmir’deki koronavirüs salgınına ilişkin gelinen noktayı ayrıntılı rakamlarla paylaşan AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; tespit edilen vakaların yarısından çoğunun iyileştiğinin altını çizerek şu bilgileri verdi:

“İzmir’de şu ana kadarki pozitif hasta sayımız 6 bin 238 ve bu vakaların 3 bin 876’sı ne mutlu ki iyileşti. Yani şu anda İzmir’de tedavisi süren hasta sayımız 2 bin 362. Son günlerde yeni vaka sayımız düşmeye başladı. Şu anda İzmir’de günde 3 bin test yapılıyor. 2-3 hafta önce günlük test oranına göre yüzde 16-17 olan vaka artışı, gelinen nokta itibari ile yüzde 1,5. Bu çok önemli bir düşüş. Yoğun bakım hasta sayımız 57; 31 hastamız ise entübe edilmiş durumda. Hastanelerimize başvurular da büyük oranda azaldı.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın illere dair vaka sayılarını içeren son bilgi paylaşımı 3 Nisan gününe ait. Bu tarihten sonra illere göre vaka sayıları ve diğer ayrıntılara ilişkin hiçbir bilgi paylaşımı yapılmadı.

Tabip odalarıyla dahi paylaşılmayan verileri, AKP İzmir İl Başkanı Kemal Ali Sürekli açıkladı.