Suudi Arabistan’dan üç Türk işçiye idam kararı! AKP bu defa CHP ile ortak hareket etti

Yayın tarihi: 13 Aralık 2022 Salı 6:11 am - Güncelleme: 13 Aralık 2022 Salı 6:12 am

Suudi Arabistan çalışmak için ülkeye gelen 3 işçi hakkında idam kararı verdi. Yaşananları Mevlüt Çavuşoğlu’na aktaran vekiller Suudi yetkililerle görüşmenin olumlu gittiğini söyledi.

Duvar gazetesinde yer alan habere göre; Hatay’ın Samandağ ilçesinde ikamet eden ve Suudi Arabistan’a çalışmaya giden Mehmet ve Anıl Binicioğlu kardeşler ile Ertan Özçelik, idamla yargılanıyor. “Uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlanan Hataylı işçiler hakkındaki idam kararı eylül ayında ailelerine tebliğ edildi.

Raporla ortaya çıktı! Suudi Arabistan altı çocuğu idam etti…

Ancak işçilerin aileleri Hatay milletvekilleri aracılığıyla sorunun çözümü için çabalıyor. AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, idam kararı verilen işçiler için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek dün Meclis’te bir açıklama yaptı.

CHP’Lİ TOPAL: 12 KİŞİYİ GETİRDİK

Suudi Arabistan’da idamla yargılan 12 kişinin Türkiye’ye getirilmesini sağladıklarını belirten CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 3 vatandaş için de görüşmeler yapıldığını, durumu takip ettiklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI SUUDİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

Topal’dan sonra söz alan AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sabah bütçe görüşmelerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşerek, konuyu tekrar hatırlattıklarını ifade etti. İşçilerin akıbeti ile ilgili çok sayıda telefonun geldiğinin altını çizen Yayman, “Dışişleri Bakanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyu Suudi yetkililerle görüştüğünü ve ilerleme kaydettiklerini söyledi. İnşallah yakında müjdeli bir haberle vatandaşlarımız Türkiye’ye getirilecek. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızı idamdan kurtarmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Konuyu takip ediyoruz” diye konuştu.

Suudi Arabistan 81 kişiyi idam etti