Suudi Arabistan’da oynayan Merih Demiral: Organizasyonu yapamayan ben değilim TFF’dir

Yayın tarihi: 30 Aralık 2023 Cumartesi 9:58 am - Güncelleme: 30 Aralık 2023 Cumartesi 10:00 am

Suudi Arabistan‘ın El-Ehli takımında forma giyen milli futbolcu Merih Demiral, Süper Kupa maçı nedeniyle yaşanan tartışmaların ardından kendisin tepki gösterenlere, ”Organizasyonu yapamayan TFF organizatörleridir. Ben değilim” dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Riyad’da oynanacak Süper Kupa final karşılaşması, Suudi Arabistan yönetiminin sahaya Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflı poster ve tişörtlerle çıkmak isteyen takımlara engel olmasıyla iptal edildi. Fenerbahçe ve Galatasaray, yaptığı açıklama ile Atatürk fotoğraflarına yapılan yasağı kabul etmediklerini belirterek sahaya çıkmadan Türkiye’ye dönme kararı alırken, sosyal medyada Suudi Arabistan yönetimine sert tepkiler gösterildi.

Tepkilerin odağında kalan isimlerin başında ise Suudi Arabistan Ligi’nde forma giyen Merih Demiral yer aldı. Suudi Arabistan’da forma giyen tek Türk futbolcu olan Merih Demiral’ın olay sonrasında hiçbir paylaşım yapmaması tepkiye neden olurken, milli futbolcu kendisine gösterilen tepkilere verdiği yanıt ile herkesi şoke etti.

“ETKİLEŞİM İÇİN BU ŞOVLARI YAPIYORSUN! ALLAH BELANIZI VERSİN”

Kendisine yönelik “Kaan Ayhan gol sevinci yaşarken senin kişisel showuna katılmadı asker selamı vermedi diye kameralar önünde artistlik yapıyordun. Şimdi mevzu Atatürk ama sesin soluğun çıkmıyor. Koysana tepkini en milliyetçi sensin” ifadelerinin yer aldığı bir paylaşıma yanıt veren Merih Demiral, “Aynı saatte maçta olduğumu biliyorsun ona rağmen etkileşim için bu şovları yapıyorsun Allah belanızı versin” ifadelerini kullandı.

“ORGANİZASYONU YAPAMAYAN TFF’DİR BEN DEĞİLİM”

Demiral, Yağız Sabuncuoğlu’na yaptığı açıklamada “Merih Demiral: Olayların yaşandığı anda Al Khaleej’e karşı sahadaydım. Şimdi maçtan çıktım. Bu olaylar üzerinden bana zarar vermeye çalışmak çok üzücü. Organizasyonu yapamayan TFF organizatörleridir. Ben değilim.” ifadelerini kullanarak, yaşananların sorumlusu olarak TFF’yi işaret etti.

YAYINCI KURULUŞ SUUDİ ARABİSTAN LİGİ’Nİ TAKVİMDEN ÇIKARDI

Diğer yandan, Merih Demiral’ın formasını giydiği Suudi Arabistan Ligi’nin Türkiye yayıncısı olan S Sport, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saygısızlığın ardından ligin yayın takviminden çıkarılmasına karar verdi.

Geert Wilders’dan Suudi Arabistan’a Atatürk göndermesi!

Kaynak: TELE1