Beşiktaş Belediyesi, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nun bulunduğu sokağa “Fahrettin Paşa” pankartı astı

Yayın tarihi: 30 Aralık 2023 Cumartesi 12:02 am - Güncelleme: 30 Aralık 2023 Cumartesi 6:13 am

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu sokağ, 1. Dünya Savaşı’nda Medine’deki başarıları nedeniyle ‘Çöl Kaplanı’ olarak anılan Fahreddin Paşa’nın adının verilmesi için önerge sunacaklarını duyurdu. Konsolosluğun bulunduğu sokağa Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve ‘Çöl Kaplanı Medine Kahramanı Fahrettin Paşa’ yazılı pankartlar asıldı.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenmesi beklenen Süper Kupa final karşılaşması öncesi yaşanan ‘Atatürk fotoğrafı’ krizinin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nun bulunduğu sokağın adının değişmesi için önerge vereceklerini açıkladı. Akpolat, aynı zamanda sokağa Atatürk ve Fahreddin Paşa için özel bir görsel alanı hazırlanacağı söyledi.

Akpolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Değerli komşularım, Birinci Dünya Savaşı’nda zor koşullarda Medine’yi kutsal topraklarımızı 2 yıl 7 ay başarıyla savunan vatansever Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa’nın adını Belediye Meclisimize sunacağımız önerge ile Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Akasyalı Sokağa vereceğiz. Sokağımızda aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Fahreddin Paşa’nın özel bir görsel alanı olacak.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı sokağa Beşiktaş Belediyesi tarafından Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve ‘Çöl Kaplanı Medine Kahramanı Fahrettin Paşa’ yazılı pankartlar asıldı.

 

Kaynak: TELE1