Süt kutularını hedef gösteren AKP’li Hamza Dağ’a Tunç Soyer’den cevap!

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 1:36 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 1:36 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının kolonlarının gökkuşağı rengine boyanmasına gösterdiği tepkinin yarattığı etki genişliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projesi olan “Süt Kuzusu” kutularının üzerinde yer alan gökkuşağı renkleri üzerinden alevlenen LGBT tartışması, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının gökkuşağı renklerine boyanan kolonları ile sürüyor.

Konuyu gündeme getirerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in LGBTİ’ye sahip çıktığını belirten ve LBGTİ bireylerin desteklendiğini ima eden AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, hafta sonu Büyükşehir binasının kolonlarında yer alan gökkuşağı renklerinin ne anlama geldiğini sormuş, yerinde inceleme yaparak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bu renkleri çağrıda bulunmuş, “O renkleri oradan kaldırın ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçin” demişti.

Egedesonsöz’e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın sözlerine karşılık verdi.

RENKLERLE KAVGA EDİLDİĞİNİ SİYASETTE İLK KEZ GÖRÜYORUM

Vekil Dağ’ın sözlerini “akıl tutulması” olarak değerlendiren Başkan Soyer, “Hamza Dağ’a verilecek tek kelime cevabım yok. Renklerle kavga edildiğini siyasette ilk kez görüyor ve yaşıyorum. Kolonların renklerinin değiştirilmesi söz konusu bile olamaz. Bunu Süt Kuzusu Projesi’nin kutuları için de yapmaya kalktılar. Renk hayattır. Ruhu rahatlatır. Her halde bu arkadaşlar bunun farkında değil” dedi.

O SİLOLAR BOYANINCA ALSANCAK’IN YÜZÜ GÖZÜ AÇILDI

Başkan Soyer, sözlerini tamamlarken, Alsancak’ın göbeğindeki 80 yıllık Toprak Mahsulleri Ofisi’nin silolarını örnek verdi ve “neredeyse o devasa siloların silindirleri 60 yıl beton rengiyle yaşadı. Başkan Ahmet Piriştina’nın gayretiyle gökkuşağı rengine boyandı. Bunu da mı görmüyorlar. O silolar boyandıktan sonra o bölgenin yüzü açıldı, cıvıl cıvıl oldu” diyerek sözlerini tamamladı.