Süt banyosundan sonra bir ‘mide bulandıran’ görüntü daha! Zeytin tankına çıplak girdi

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 5:16 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 8:59 pm

TikTok’ta yayınlanan görüntülerde üstü çıplak bir şekilde zeytin tankına giren ve zeytinleri bu şekilde kasalara yerleştiren kişi gözaltına alındı.

Sosyal medya platformu TikTok’ta, zeytin üretim merkezinde kaydedildiği düşünülen bir görüntü infiale yol açtı. Bir üretim merkezinde, büyük ebatlı tanklarda muhafaza edilen zeytinler tek tek kasalanırken o anlar cep telefonu kamerası ile kayıt altına alındı. Görüntüde, zeytin tankına bir kişinin çıplak girdiği görüldü. Beğeni ve takipçi uğruna yapılan paylaşıma tepki yağdı. Su ve zeytin dolu tanktan zeytinleri kasalar halinde dışarı çıkartan işçinin görüntüleri bir anda tüm platformlarda yayıldı.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Mide bulandıran görüntüler sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Sosyal medyada paylaşılan, salamura zeytinin gıda güvenilirliği ve insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntülerle ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri de zeytin tankına giren ve Muharrem İ. olduğu belirlenen kişi Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Hacı İshak Mahallesi’nde yakalayarak gözaltına aldı. Muharrem İ.’nin polis merkezindeki işlemleri devam ediyor.

SÜT BANYOSUNU HATIRLATTI

Öte yandan söz konusu görüntü akıllara Konya’da süt toplama merkezinde bulunan bir kazanda süt banyosu yaptığı suçlamasıyla 6 gün cezaevinde kalan kişiyi hatırlattı.

Süt fabrikasında skandal görüntüyle ilgili iki tutuklama