Susturuculu saldırının şüphelileri üç araç ile saatler sonra Bulgaristan’a kaçtı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 8:10 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 8:56 pm

İstanbul Kağıthane’de Filistinli iş insanı Abdülkadir Anas, susturucu takılı silahla saldırıda hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre saldırganlar, 3 araç değiştirerek olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra Kırklareli üzerinden Bulgaristan’a kaçtı.

İstanbul Kağıthane’de dün gece 22.30 sıralarında aralarında alacak verecek anlaşmazlığı bulunduğu açıklanan Filistin ve Filistin uyruklu İsrail vatandaşı kişiler arasında silahlı çatışma yaşandı. Maskeli oldukları belirtilen 3 kişi yanaşıp içinde Filistinli iş insanı F.M’nin de bulunduğu park halindeki 34 FDN 313 araca ateş açtı. Susturucu takılı silahla düzenlendiği belirlenen saldırıda iş insanı F.M. ve emekli asker olduğu belirtilen Türk koruma E.K. yaralanırken, direksiyon başındaki Filistinli Abdülkadir Anas. ise hayatını kaybetti.

Olaya ilişkin ilk açıklama dün gece yarısı İstanbul Valiliği’nden yapılırken, ayrıntılı açıklama bu akşam saatlerinde İstanbul Müdürlüğü’nden yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından da paylaşılan açıklamaya göre, G.S., T.S. ve S.A. isimli saldırganlar, 3 araç değiştirerek olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra Kırklareli üzerinden Bulgaristan’a kaçtı. Şüphelilerin Filistin asıllı İsrail vatandaşı olduğu öğrenildi. Açıklamaya göre, devam eden çalışmalarda yurtdışına kaçan şüphelilerle birlikte hareket eden ve kaçmasına yardım eden L.E.E., I.A., A.F.M.M. ve P.Y. isimli 4 kişi gözaltına alındı, 2 silah ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:

“18 Ağustos Pazar günü saat 22.20 sıralarında İstanbul Kâğıthane’de silahlı kavga olduğunun belirlenmesi üzerine ivedi bir şekilde olay yerine intikal edilmiş, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce geniş kapsamlı çalışma başlatılmıştır.

Olay yerinde yapılan incelemelerde kimlik bilgileri belirlenen A.A.E.Q., F.M. ve E.K. isimli şahısların silah ile açılan ateş sonucu yaralandığı anlaşılmış, sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından A.A.E.Q. isimli şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiştir.

FİLİSTİNLİ İŞ İNSANININ HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Hastaneye kaldırılan F.M.’nın hayati tehlikesi bulunurken, E.K.’nın tedavisi ise bilinci açık bir şekilde devam etmektedir. Yürütülen saha çalışmalarında olay yeri ve çevresinde bulunan güvenlik kamera kaydı görüntüleri detaylı bir şekilde incelemiş, bir şüpheli şahsın, araç içerisinde bulunan mağdur şahıslara yönelik silahla ateş açtığı belirlenmiş, olay yerinde kullanılan suç unsuru silah ile 8 adet boş kovan ele geçirilmiştir.

İZLERİNİ KAYBETTİRMEK İÇİN 3 ARAÇ KULLANDILAR

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheli şahsın olay yerinden yaya olarak kaçtığı, kendisini olay yeri yakınlarında bekleyen bir araca binerek uzaklaştığı belirlenmiş, şahısların izini kaybettirmek için 3 farklı araç kullandıkları anlaşılmıştır. Şüpheli 2 araç bulunmuş, araçlara yönelik yapılan incelemelerde kiralık olduğu belirlenmiş, yapılan aramalarda ise bir araç içerisinden 1 adet silah ele geçirilmiştir.

KIRKLARELİ ÜZERİNDEN KAÇTILAR

Çalışmalar kapsamında, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli şahısların olayın failleri olduğu, alacak verecek nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlenmiştir. Mağdur şahıslara silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A. isimli şahısların olaydan sonra 19 Ağustos 2024 saat 00.48’de (Olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra) Kırklareli ilinden yurt dışına çıktıları belirlenmiştir. Diğer şüpheli şahısların aranmalarına devam edilmektedir.

Yapılan arşiv araştırmalarında L.E.E. isimli şahsın olayın failleri olduğu belirlenen şahısların ulaşımını sağlayan şahıs olduğu, kendisine yönelik 6 Haziran 2023 tarihinde Şişli ilçesinde silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirlenmiş, olay yerinde yaralandığı ve tedavisinin ardından taburcu edildiği tespit edilmiştir. Devam eden çalışmalarda şüpheli şahıslarla beraber hareket eden ve kaçmasına yardım eden L.E.E., I.A., A.F.M.M. ve P.Y. isimli 4 şahıs yakalanmış, yapılan aramalarda 2 silah ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir.”

“ÇOK PROFESYONELDİLER”

Olayın görgü tanığı mahalle sakini Şaban İskender,  “Akşam saat 10.30 civarlarıydı, biz de burada sohbet ediyorduk. Bir tane beyaz araba buraya park etti, önünde de krem rengi bir araba park etti. Birden silah sesleri gelmeye başladı. Biz de sağa sola kaçıştık. Bir dakika kadar çatışma sürdü, adamlar profesyoneldi. Beyaz arabadan inenlerden birisinin mermisi bitince silahı atıp çiğköfteciye kaçtı. Diğerleri onu takip edip orada da sıkmaya devam ettiler. Sonra arabaya binip kaçtılar. Çok profesyoneldiler, çok rahattılar, daha sonra biz de gidip yaralılara müdahale ettik” şeklinde anlattı.

İstanbul’da Filistinli iş adamına susturucu silahla aracında suikast! 1 ölü 2 yaralı

“SİYASET YOK İŞİN İÇİNDE”

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Abdülkadir Anas’ın babası açıklamalarda bulundu. Baba, “Biz Türkiye’ye ziyarete geldik. Hepimiz Allahtan geldik ve tekrar ona döndürüleceğiz. Polis ve sağlık ekipleri çok güzel çalıştı. Bunun için Türkiye’ye teşekkür ederim” cümleleriyle sözlerine başladı. Baba gazetecilerin bu olayın siyasetle bir ilgisi olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi. Baba, ” Hayır siyaset söz konusu değil, siyasi bir şey yok. Siyasetle işimiz yok, biz Filistin asıllı İsrail arabıyız ve ben İsrail pasaportuna sahibim. Biz sürekli Türkiye’ye ziyarette bulunurduk. Elhamdülillah hiçbir şey yok. İsrail pasaportu yanımda. Biz İsrailli Araplarız. Siyaset yok işin içinde” yanıtını verdi.

“HİÇBİR TEHDİT YOKTU”

Oğluyla Sapanca’ya gittiklerini de belirten baba Anas, olayın neden gerçekleştiğine ilişkin soruya Anas, “Ben hiçbir şey bilmiyorum. Türkiye’ye oğlumu ziyaret etmeye geldim. O sürekli Türkiye’deydi ailesi ile beraber, daha fazla bir şey yok” diye yanıtladı. Oğlunun herhangi bir tehdit alıp almadığı sorusuna da yanıt veren baba, “Hayır herhangi bir tehdit veya bir şey yoktu. Hatta aksine biz Türkiye’de çok rahattık. Hiçbir tehdit yoktu” dedi.

 

Kaynak: ANKA-DHA