Susmuyoruz korkmuyoruz!

Yayın tarihi: 7 Ekim 2020 Çarşamba 4:27 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2020 Çarşamba 4:27 pm

AKP iktidarının gazetecileri hedef  almasından güç bulan çeteler, TELE1 spikeri Alev Olgay Erbesler’i ve TELE1 muhabiri Engin Acar’ı sosyal medya üzerinden ölümle tehdit etti.

 

TELE1 spikeri Alev Olgay Erbesler ve TELE1 muhabiri Engin Acar Instagram üzerinden tehdit edildi. “KodAdım: Yeşil (jitem.turkeyy)” adlı sayfa, “Şevbaş heval ölüm seni bulacak” yazarak kalaşnikof fotoğrafı gönderdi.

TELE1 muhabiri Engin Acar yaptığı açıklamada yaşanan olayı Süleyman Soylu’nun hedef gösterdiği kişilerin çetelerce linç edilmesine benzeterek, “AKP iktidarının muhalif gazeteciler üzerindeki baskısından güç alarak bu tehdidi yaptığını düşünüyorum. Biz TELE1 olarak korkmadan, yılmadan gazetecilik yapmaya, işimizi yapmaya devam edeceğiz. Biz sokağın nabzını tutabilmek için, gerçek haberleri halka ulaştırabilmek için sokakta olmaya devam edeceğiz. Hatta bu tehditlerden sonra işimize daha da sıkı sarılacağız. İktidarın ve çetelerinin tehditleri, halka gerçekleri anlatma çabamızdan vazgeçiremeyecek. Bu tür tehditleri yapanlar genellikle kendi hesaplarından yapamadıklarını sahte hesaplar kullanarak gerçekleştiriyorlar” ifadelerini kullandı.