Sürüden ayrılan koyunu tekmeledi, yerden yere vurdu! Suçu hayvanın üzerine attı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 1:34 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 1:34 pm

Adana‘da sürüden ayrılan koyunu tekmeleyip, havaya kaldırarak yere vuran besici Abdulcabbar T. ifadesinde “Koyun hastaydı, sürekli geride kalıyordu” dedi. Barınağa götürülen koyun, hastalıktan öldü.

Adana’nın Çukurova ilçesi Karslılar Mahallesi’nde meydana geldi. Besici Abdulcabbar T., sürüden ayrılan koyunlarından birini tekmeleyip, havaya kaldırarak yere vurdu. Bir süre sonra sersemleyen koyunun, yerde baygın yattığı görüldü.

Çevredekilerin tepki gösterdiği Abdulcabbar T.’nin hayvana eziyet ettiği anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Şüpheli, koyunu bırakıp olay yerinden ayrılırken, ihbarla bölgeye polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Veterinere götürülen koyun, daha sonra belediye barınağına teslim edildi.

‘SÜREKLİ GERİDE KALIYORDU’

Görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyip, sürüyü takip ederek şüphelinin kimliğini ve adresini tespit etti. Gözaltına alınan Abdulcabbar T., emniyetteki sorgusunda, “Koyun hastaydı, sürekli sürünün gerisinde kalıyordu. Onun yüzünden sürüyü kaybedecektim. Amacım koyuna zarar vermek değildi. Bir anlık sinirle yaptım, pişmanım” dedi.

KOYUN ÖLDÜ

Barınakta bakımı yapılan koyunun, hastalığı nedeniyle öldüğü belirtildi. Abdulcabbar T.’nin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Sürüden ayrılan koyunu tekmeledi, yerden yere vurdu! Suçu hayvanın üzerine attı

Adana’da yangın faciası! Anne ve bebeği hayatını kaybetti

Kaynak: DHA