Suruç’ta katledilenleri anmak isteyenlere polisten sert müdahale

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 7:32 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 10:39 pm

Suruç’ta 20 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşen bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren 33 kişi birçok şehirde anıldı. İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen anmalara polis sert müdahalede bulundu. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kobanili çocuklara oyuncak götürmek amacıyla 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğündeki gençlere yönelik IŞİD’in canlı bomba saldırısında 33 kişi hayatını kaybetmiş, 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı.

POLİS, İSTANBUL’DA KADIN EYLEMCİYİ SAÇINDAN TUTARAK YERLERDE SÜRÜKLEDİ

Katliamda yaşamını yitirenler bugün birçok ilde anılırken; İstanbul’da Kadıköy’de de anma etkinliği gerçekleştirildi. Anmaya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ında aralarında olduğu HDP’li milletvekilleri, CHP İstanbul İl Örgütü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İl Örgütü, Suruç’ta katledilenlerin yakınları katıldı. Ancak anmaya polis biber gazı ile müdahale etti. Bir kadın eylemciyi saçından tutarak yerde sürükledi. Ara sokaklarda devam eden eylemde birçok kişi daro edilerek gözaltına alındı.

ANKARA’DA MÜDAHALE

Ankara Güvenpark’ta Suruç katliamında yaşamını yitiren gençleri anmak isteyen öğrenci örgütlerine ise polis müdahale etti.