Suriyelilerin kampında isyan! Valilik: Sükunet sağlandı

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 12:57 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 1:04 pm

Kahramanmaraş’ta Suriyeli sığınmacıların barındığı kampta gece yarısı isyan çıktığı iddia edildi. İsyancıların kampta yangın çıkardığı  öne sürülürken Kahramanmaraş Valiliği, yaşanan olayı ‘tartışma sonrası huzursuzluk’ olarak tanımladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır” denildi.

Kahramanmaraş’a 25 kilometre uzaklıktaki Kapuçam Bölgesi’nde bulunan kampta geçici iskana tabi tutulan Suriyeliler, saat 21.00 sıralarında eyleme başladı.

Bazıları yüzleri poşularlu, bazıları ise yarı çıplak haldeki genç ve çocuk yaştaki Suriyeliler tekbir getirip yangın çıkardı. Olaylara Çevik Kuvvet Polisi, TOMA ile müdahale ederek, göstericileri tazyikli su ile dağıttı.

SÖZCÜ’nün haberine göre, olaylar sırasında kampın tel örgülerini yıkan bazı Suriyelilerin kamp dışına çıktıkları ileri sürüldü. Yabancı bazı internet siteleri, Suriyeliler ile ilgili sınır dışı edilmeleri yolunda bazı kararlar alındığını ve bu kararların uygulanmaması için isyan çıkarıldığını ileri sürdü.

VALİLİK: TARTIŞMA SONRASI HUZURSUZLUK

Olayların ardından saat 00:30 sıralarında Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan resmi açıklama şöyle:

“Haziran ayı itibariyle Suriyelilerin yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak Geçici Barınma Merkezleri’ne alınması uygulanmasına başlanmıştır. Bu minvalde Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezine alınan bir grup Suriyelinin arasında bugün saat 21:00 sıralarında tartışma sonrası huzursuzluk çıkmış, akabinde kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır. Önemli bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler