Suriyeli 5 yaşındaki çocuğu taciz etti Kayseri’de halk ayaklandı

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 1:11 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 8:03 am

Haber: AA / DHA

Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu öğrenilen küçük yaştaki çocuğa taciz iddiasıyla Suriyeli bir şüpheli gözaltına alındı. Yaşanan olayın ardından sokağa dökülen bir grup, bazı iş yerlerini aleve verdi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise “Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır” dedi.

Olay, Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Danişmentgazi Mahallesi’nde saat 21.00’de meydana geldi. İddiaya göre yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı. Olay sonrası toplanan mahalle sakinleri, şüpheliyi yakalamak için taşkınlık çıkardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İŞ YERLERİNİ ATEŞE VERDİLER

Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi ve yabancı uyruklu vatandaşlara ait bazı iş yerlerini ise ateşe verdi.

VALİLİK DOĞRULADI

Kayseri Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır.” denildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızı itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur.”

Polis, mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.

Mersin’de tavuğa tecavüz eden Suriyeli tutuklandı

Kayseri'de küçük yaştaki çocuğa taciz iddiasıyla Suriyeli bir şüphelinin gözaltına alındı. Yaşanan olayın ardından halk sokağa döküldü, bazı iş yerlerini aleve verdi. 

Kaynak: AA / DHA