‘Suriyeli’ çıkışıyla gündem olan başkan için İçişleri Bakan Yardımcısı’ndan açıklama

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 1:38 am - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 1:38 am

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay’da yeni doğan her 4 bebekten 3’ünün Suriyeli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentte doğan her 4 bebekten 32ünün Suriyeli olduğunu söyleyip, ‘Önlem alınmaması halinde 12 yıl sonra Hatay Suriyeli bir başkana teslim edilecek’ demişti.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’na sosyal medya hesabından yanıt verdi. Savaş’ı yalanlayan Çataklı, ‘Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay’da doğan 4 çocuktan 3’ünün Suriyeli olduğu” şeklinde açıkça yalan söyleyerek Milletimizi tahrik etmeye kalkmıştır. Türkiye’de doğan Suriyeli bebek oranı %8, Hatay’da ise 4’te 1’dir.’ dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Çataklı, Savaş hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirterek, ‘Rakamlar üzerinden yalan söyleyerek ırkçılık yapmak, tam da faşist zihniyetin alışkanlığıdır. Yarın Hatay Valiliğimizce kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu mübarek gecede müfteri ve yalancıları Allah’a havale ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş: Böyle giderse Hatay’da biz azınlığa düşeceğiz