Suriyeli bir Kürt, BM’nin Cenevre’deki binasının önünde kendini ateşe verdi

Yayın tarihi: 23 Ekim 2019 Çarşamba 7:34 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2019 Çarşamba 7:34 pm

BM’nin Cenevre’deki binasının önünde Suriyeli bir Kürdün kendini ateşe verdiği bildirildi. Eyleminin nedeni henüz bilinmeyen şahıs, hastaneye kaldırıldı.

Suriyeli bir Kürt, Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin önünde kendisini ateşe verdi. 31 yaşındaki erkeğin hastaneye götürüldüğü açıklanırken, Cenevre polis sözcüsü Silvain Guillaume-Gentil “Durumundan ötürü kendisine amacını sormamız imkansızdı ama sebebin siyasi durum olduğunu sanıyoruz” dedi.

LOZAN’DA HASTANEYE KALDIRILDI

Olay bu sabah, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin İsviçre’nin Cenevre kentindeki genel merkezinde meydana geldi. Suriyeli bir Kürt sığınmacı olarak Almanya’da yaşayan bu kişinin, çalışanların işe gelmekte olduğu 07.40 sularında, binanın dışında üzerine benzin döktükten sonra kendini ateşe verdiği ve içeri girmeye çalıştığı belirtildi.

Güvenlik güçleri ve tıbbi yetkililer alevleri söndürürken, Kürt sığınmacı helikopterler Lozan’da yanık konusunda uzman bir üniversite hastanesine götürüldü.
‘DEV BİR ALEVDEN İNSANA BENZİYORDU’

Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği binasının hemen karşısında, sığınma talebinde bulunan kişilerin tutulduğu bir merkez bulunuyor. Bir BM çalışanı da Reuters’a demecinde, “Alevleri gördüm, önce binanın güvenlik görevlileri, birkaç dakika sonra da polis ve ambulans geldi. Buradaki sığınmacı merkezinde Suriyeliler var ama bu kişinin orada kalıp kalmadığını teyit edemem” dedi.

Olay sırasında sığınmacı merkezinde bulunan bir tanık ise “Dev bir alevden insana benziyordu. Kurtulabileceğinden şüpheliyim” diye konuştu.

BM: ÜZGÜNÜZ VE ŞOKE OLDUK

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Andrej Mahecic, “Bir kişinin bu sabah Cenevre’deki genel merkezimizin önünde kendisini ateşe vermesinden ötürü üzgünüz ve şoke olduk. İyileşmesini umuyoruz” açıklamasında bulundu.