Suriye’deki cihatçı çeteler ‘Hain Türk ordusu’ sloganı attırdı

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 7:25 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 7:38 pm

İdlip güneyini kaybeden cihatçılar, sınırda bulunan Atme mülteci kampındaki sivillere “Hain Türk ordusu” sloganı attırdı.

Çihatçı çetelere yakın haber ajansı StepNews, Atme sınır kapısına yakın mülteci kampında sivillerin “Hain Türk ordusu” sloganı attıkları gösterilere dair görüntüler paylaştı.

Suriye ordusunun İdlip güneyinde Rusya’nın desteğiyle yeniden kontrol sağlamasının ardından, birbirlerini ihanet ile suçlayan cihatçılar bu sefer de sivillere “Hain Türk ordusu” sloganı arttırdı.

Geçen günlerde “TSK noktalarına güvenmeyin” açıklaması yapan Kuteyba Abou Abdo isimli muhalif komutanın ardından bugün de sınırdaki mülteci kamplarında yaşayan sivillere TSK karşıtı sloganlar attırıldı.

 

Cihatçılara yakın haber kaynakları servis etti! Suriye’deki cihatçı çetelerden ‘Hain Türk ordusu’ sloganı!

Cihatçılara yakın haber kaynakları, silahlı grupların yalnız bırakıldıklarını öne sürüyor. Muhalif StepNews ise haberi “Göstericiler Türk ordusu karşıtı sloganlar” şeklinde duyurarak İdlip’teki gelişmelere yönelik bir sessizliğin olduğunu ve bu sessizliğin protesto edildiğini öne sürdü.

Gösteriler, Reyhanlı’nın karşısındaki Atme kampında gerçekleştirildi. Daha sonra sınırda inşa edilen duvara yürüyen sivillerin, Suriye yönetimi karşıtı sloganları da oldu.