Suriye’de ABD askerlerine İHA’lı saldırı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 12:23 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 12:29 pm

Suriye’nin kuzeydoğusundaki ABD askerleri İHA’lı saldırıya uğradı. ABD’li yetkili, “İlk bilgiler herhangi bir yaralanma olmadığını gösteriyor, ancak değerlendirmeler devam ediyor. Şu anda bir hasar değerlendirmesi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İngiliz haber ajansı Reuters, adı açıklanmayan bir ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberine göre Suriye’nin kuzeydoğusundaki Rumeylan’da bulunan ABD askerlerine insansız hava aracıyla (İHA) saldırı gerçekleştirildi.

ABD’li yetkili, “İlk bilgiler herhangi bir yaralanma olmadığını gösteriyor, ancak değerlendirmeler devam ediyor. Şu anda bir hasar değerlendirmesi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan pazartesi günü akşam saatlerinde Irak’ın batısındaki Ayn el-Esed Hava Üssüne Katyuşa roketiyle gerçekleştirilen saldırıda 5 ABD askeri yaralanmış, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), saldırının İran destekli silahlı gruplar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etmişti.

ABD ve müttefiklerinin, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim’den bu yana en az 173 kez saldırıya uğradığı, 102’sinin Suriye’de, 70’inin Irak’ta ve 1’inin Ürdün’de gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

ABD madalyada 100’ü aştı, Türkiye çok gerilerde kaldı! İşte olimpiyatlarda ülke sıralaması

Kaynak: İHA