Surface Duo’nun yeni modeli geliyor

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2021 Pazar 1:01 pm

Microsoft Suface Duo 2 üzerindeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Peki yeni Surface Duo modeli ne kadar başarılı olabilir?

Microsoft akıllı telefon pazarında ne yapacağını tam anlamıyla kestirebilmiş değil. Bir dönem Nokia’yı satın alan ve Nokia modelleri ile akıllı telefon pazarında tutunmaya çalışan Microsoft, sonrasına bu sevdasından vazgeçmişti.

Buna rağmen Microsoft mobil pazarı tamamen boşlamış değil. Sınırlı bir kitleye de hitap etse, Microsoft Surface Duo ile başarılı bir grafik çizmişti.

Şimdi ise Surface Duo’nun yeni modeli geliyor. Merak edenler için belirtelim. Surface Duo sıradan bir akıllı telefon değil. Dolayısıyla bunu cebinize koyup taşıyabileceğiniz bir mobil cihaz olarak düşünmeyin.

Microsoft Suface Duo 2

Yeni Surface Duo modeli geçtiğimiz günlerde Geekbench testinde ortaya çıktı. Böylelikle telefonun bazı özellikleri de kesinleşmiş oldu.

Geekbench’te yer alan bilgilere göre Surface Duo 2 Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 888 yonga seti ile gelecek. Telefonda 8GB RAM bulunacak. Cihaz tek çekirdek testinden 1091 puan alırken, çoklu çekirdek testinden ise 3517 puan almış. Bu puanların Galaxy Z Fold 3’ten bir tık yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Kutudan çıktığında Android 11 ile çalışacak olan telefonda 12MP’lik 3 adet ana kamera yer alacak. Telefon yine muhtemelen sınırlı bir bölgede satışa sunulacak ve Türkiye’ye gelmeyecek.

Dijital çağ hasta ediyor! Bilim insanları açıkladı