Süper Lig’in marka değeri dibe vurdu, en yüksek teklif 140 milyon dolar

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 9:24 am - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 9:25 am

Süper Lig’in yayın ihalesi TFF tarafından açılmış ve 14 şirketten toplam 15 teklif gelmişti. Edinilen bilgiye göre en büyük teklif 140 milyon dolar .

 

Sözcü yazarı Bahadır Çokişer TFF verilen yayın ihalelerindeki ücreti değerlendirdi. Daha önceki teklifin 590 milyon dolar olduğunu söyleyen Çokişler’in edindiği bilgiye göre TFF’ye Süper Lig için verilen en büyük teklif 140 milyon dolar.

İşte Bahadır Çokişler’in yazısının ilgili bölümü:

Türkiye’nin artık mazide kalan başarıları bizleri şımartmış olacak ki; marka değerimizin arttığı hissine kapılmıştık. Ne safmışız meğer, hepsi yalancı baharmış! Borçlu kulüplerimizin durumu da ne yazık ki böyle. Ortada ne marka değeri ne de kulüpleri ayakta tutacak bir gelir kaldı. Siyasetin kulüpleri ağına düşürmek için bundan iyi fırsatı mı vardı sanki! Eğer duyduklarım doğruysa, bu kulüpler Bankalar Birliği’ni bile batırır! Şöyle ki: Yayın ihalesinden iyi haberler gelmediğini duyuyorum. Daha önceki ihale 590 milyon dolardı.

Aldığım bilgiye göre yayıncı kuruluş 140 milyon dolar yani 1.9 milyar lira öneriyormuş. Alın size marka değeri! 46 firmanın içinde bu kadar komik bir teklifin çıkmasına mı yanalım, can çekişen ama seslerini çıkaramayan zavallı kulüp yöneticilerine mi üzülelim. Kusura bakmayın ama aldığınız yaraya kendiniz sebep oldunuz. Şimdi asıl Bankalar Birliği düşünsün! Bakalım borçları nasıl tahsil edecek?