Süper Lig’in düşme hattı alev alev!

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2020 Salı 11:13 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2020 Salı 11:14 am

Ligin bitimine 2 hafta kalan düşme hattındaki puan farkları iyice eridi. Ateş hattında puanların bu kadar yakın olması fikstür heyecanı 2’ye katlayacak. Şampiyonluk yarışı ve ligde kalma mücadelesinin aynı maçlarda yaşanacak olması büyük tesadüf olarak yorumlanıyor…

Süper Lig’de 32. hafta heyecanı sürpriz sonuçlarla tamamlandı. Ligde şampiyonluk mücadelesi kadar düşme hattında da müthiş bir heyecan yaşanacak…

Bitime son 2 hafta kala kümede kalma savaşı şampiyonluktan daha çetin bir hale geldi. Sıralamada son 6 takımın puanları birbirine çok yakın. Bu durum yarışın son haftaya kadar süreceğinin sinyallerini veriyor.

KAYSERİ FIRSATI YAKALAYAMADI

Bu hafta Gaziantep FK ile karşılaşan Kayserispor 32. haftayı 32 puanla 17 sırada kapattı.

Galatasaray’ı 1-0 ile geçmeyi başran Ankaragücü ise haftayı ateş hattında 29 puanla kapattı puanla son sırada bitirdi ancak hala şansları devam ediyor.

Beşiktaş’a 1-0 kaybeden Yeni Malatyaspor ise düşme hattının 1 sıra üstünde averajla farkıyla haftayı 15. sırada tamamladı. Yeni Malatyaspor’un 32. haftada topladığı puan sayısı 32.

RİZE FIRSAT TEPTİ

16. sırada bulunan Rizespor, deplasmanda Kasımpaşa ile oynadığı maçta 2-0 mağlup olarak düşme hattından kaçma fırsatını tepti.

ŞAMPİYONLUK ADAYLARINA ÇELME

Kendi evinde şampiyonluk yarışının en önemli adayı Medipol Başakşehir’i ağırlayan Konyaspor 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 4-3 tamamlamayı başardı. Konyaspor aldığı sürpriz galibiyetle 32. haftayı 33 puanla 14. sırada tamamladı

Sahasında şampiyonluk yarışının bir diğer önemli ekibi Trabzonspor’u ağırlayan Denizlispor karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak 35 puan la 13. sırada kendine yer buldu.

ŞAMPİYONLUK VE DÜŞME YARIŞI BİRBİRİNE BAĞLI

Düşme tehlikesini yakından hisseden takımların son haftalarda şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir ve Trabzonspor ile oynayacakları maçlar nefesleri kesecek. Aynı zamanda fikstüre göre kendi aralarında oynayacakları maçlarla da lige tutunabilecekler.