Süper ligi karıştıracak transfer: Galatasaray’ın teklifine cevap geldi

Yayın tarihi: 13 Aralık 2018 Perşembe 12:24 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2018 Perşembe 12:28 pm

Sarı Kırmızılı yöneticilerin Belçikalı golcüyü devre arasında kiralamak için Liverpool yönetimine teklif yaptığı konuşuluyordu

Liverpool forması giyen Divock Origi’nin adı bir süredir Galatasaray’la birlikte anılıyordu. Bafetimbi Gomis’in satılmasından sonra forvet mevkiinde ciddi bir krize giren Galatasaray’ın golcü sorununu 23 yaşındaki santrforla çözeceği konuşuluyordu.

Sözleşmesi 2020 yazında sona eren ve A takımda fazla forma şansı bulamayan Origi için Sarı Kırmızılılar’ın kiralama teklifi yapacağı iddia edilmişti. ABD menşeili ESPN’in internet sitesi ise konuyla ilgili olarak gündeme bomba gibi düşen bir iddiada bulundu. Site, okuyucularıyla paylaştığı haberde Sarı Kırmızılılar’ın Liverpool’a yaptığı kiralama teklifinin reddedildiğini yazdı.

Kulübe yakın kaynaklara dayandırılarak verilen haberde Galatasaray’ın aracılar vasıtasıyla teklifini sunduğu fakat Liverpool’un bu öneriyi geri çevirdiği ifade edildi. Merseyside ekibinin bu kararına gerekçe olaraksa Origi’yi İngiltere’ye yakın bir ülkeye göndermek istemeleri gösterildi.

DİVOCK ORİGİ KİMDİR?
Piyasa değeri 10 milyon euro olarak gösterilen Origi, bu sezon Liverpool A takımıyla 3 maçta forma giyebildi. 2014’te Lille’den Liverpool’a transfer olan futbolcu, 1 yıl sonra geldiği kulübe kiralanmış ve bir önceki sezonu da Wolfsburg’da kiralık olarak geçirmişti. Belçika Milli Takımı’yla bugüne dek 26 maça çıkan genç yıldızın Liverpool ile 2020 yazına dek sözleşmesi bulunuyor.