Süper Lig’de tarihi karar! Küme düşme kaldırıldı, yabancı sınırı ertelendi

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 5:39 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 12:19 am

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federesyonu yönetimi arasında yapılan görüşme sonrasında Süper Lig’de ‘küme düşmeme’ kuralı hakkında yeni bir karar alındı Buna göre ligin son 3 sırasındaki takım ligde tutulacak ve alt ligden gelen 3 takımla birlikte Süper Lig 21 takımla oynanacak. Öte yandan yabancı kısıtlaması da bir yıl ertelendi. Yeni kararların açıklanmasının arından futbolseverler “küme düşme kaldırıldı mı?” sorusunu sormaya başladı. İşte küme düşme hakkında yeni alınan karar

Kulüpler Birliği Vakfı, bu sezon için “küme düşme”nin kaldırılması üzerine başvuru yapmıştı. Bu gelişmenin üzerine Bakan Kasapoğlu ile TFF Yönetimi Riva’da bir araya geldi. Kritik toplantının ardından Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılması kararı alındı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TFF yönetimi arasında yapılan görüşme sonrasında ‘küme düşmeme’ meselesi karara bağlandı.

Buna göre Süper Lig’de 2019-2020 sezonunda küme düşme olmayacak ve ligi son 3 sırada bitiren takımlar alt lige gönderilmeyecek.

Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor Süper Lig’de yoluna devam ederken alt ligden gelecek 3 takım da lige dahil olacak ve Süper Lig 21 takımla oynanacak.

TFF Başkanı Özdemir’den yabancı kuralı ve seyircili maçlara ilişkin açıklama

YABANCI SINIRI ERTELENDİ

Süper Lig’de 2020/21 sezonuna 21 takımla, 2021/22 sezonuna ise 20 takımla devam edilecek. Öte yandan yeni “yabancı sınırı” kuralı 1 sezon için ertelendi.

Süper Lig’de yabancı kuralı bir yıl ertelendi!

BAKAN KASAPOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

“Ne kadar farklı düşüncelerimiz olursa olsun amacımız Türk sporunun çıkarları olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Çok verimli bir toplantı oldu. Önemli istişarelerde bulunduk. Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sporda da zirveye oynama iddiası var. Sporun sadece birkaç branşında değil tamamını geliştirme projemiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın spora verdiği önemi biliyorsunuz. Geldiğimiz nokta çok ama çok önemli. Salgın sürecinin başından beri bunu bir fırsata dönüştürmeye çalıştık.”

TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR’İN AÇIKLAMALARI

”Yönetim Kurulumuzla oy birliğiyle alınan kararlara göre Süper Lig yanı sıra TFF1. lig, TFF 2. lig TFF 3. liglerde 2019-2020 sezonunda düşme olmayacaktır.

Süper Lig 2020-2021 serzonunda 21 takım ile oyanancak, sezon sonunda 4 takım ligden düşecektir.

2021-22 sezonunda itibaren 20 takım ile oynamaya devam edecektir.

Gelecek sezonun TFF1. lig 18 takım ve TFF ikinci lig 39 takım ile oynanacaktır. ”

NİHAT ÖZDEMİR ESKİDEN GÜNDEME GELEN BU KARARA KARŞI ÇIKMIŞTI

Nihat Özdemi, Erzurumspor’dan ligin 20 takım olması için bir başvuru geldiğini fakat bunu sezon sonunda yapmanın doğru olmadığını söylemişti.

İşte o açıklama:

”Erzurumspor’dan ligin gelecek yıl 20 takımlı olması konusunda talep geldi ama bu çok zor. Bizim böyle bir düşüncemiz yok. Sezon başında açıklanmadan sezon sonunda böyle bir karar alırsanız bunu dünyaya anlatamazsınız.”