Son dakikasına kadar nefes kesen ligde şampiyon Beşiktaş

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 9:03 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2021 Pazar 9:38 am

Süper Lig’de 2020-21 sezonunun şampiyonu Beşiktaş oldu. Son haftaya averajla lider giren Siyah Beyazlılar, Göztepe’yi deplasmanda 2-1 yendi, mutlu sona ulaştı.

Beşiktaş, Göztepe’yi deplasmanda 2-1 yendi, 2020-21 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Siyah Beyazlılar, 10 dakikada Vida’nın golüyle 1-0 öne geçti. 24. dakikada Alpaslan Öztürk’ün golüyle skor eşitlendi. İlk yarı 1-1 sona ererken; 68’de Rachid Ghezzal’ın penaltı golü skoru belirledi: 1-2.

Beşiktaş, bu galibiyetin ardından puanını 84 yaptı ve averajla Galatasaray’ın önünde şampiyonluğa ulaştı. Beşiktaş, 3 sezon sonra Süper Lig şampiyon olurken; teknik direktör Sergen Yalçın, Beşiktaş’ta futbolcu ve teknik direktör olarak şampiyonluğa ulaşan ilk isim unvanını ele geçirdi.

SERGEN YALÇIN TARİHE GEÇTİ

Beşiktaş, bu galibiyetin ardından puanını 84 yaptı ve averajla Galatasaray’ın önünde şampiyonluğa ulaştı. Beşiktaş, 3 sezon sonra Süper Lig şampiyon olurken; teknik direktör Sergen Yalçın, Beşiktaş’ta futbolcu ve teknik direktör olarak şampiyonluğa ulaşan ilk isim unvanını ele geçirdi.

YALÇIN: MUCİZE BİR ŞAMPİYONLUK

Yalçın, maç sonrasında şampiyonluk hakkında konuştu. Tecrübeli teknik adam başarının oyuncularına ait olduğunu ve mücadeleden asla vazgeçmediklerini söyledi. Yalçın, “Tarihin en zor ligi bence. En zor ligde şampiyon olduk. Bu şampiyonluk mucize kadro ve mucize şampiyonluk. Böyle nitelendirilsin istiyorum” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulundu. Sergen Yalçın, sözlerini tamamlayamadan tüm Beşiktaşlı oyuncular ve teknik heyet basın toplantısına ‘baskın’ düzenledi. Sergen Yalçın’ın basın toplantısı sırasında mikrofonu alan Beşiktaşlı oyuncular, ‘Sergen Yalçın’ tezahüratları yaptı. Daha sonra basın toplantısı devam etti.

İşte Sergen Yalçın’ın şampiyonluk açıklamaları:

“Şampiyon olmamın bir tarifi yok. Hayatımın en mutlu günlerinden bir tanesi. Tüm camiaya, taraftara… Şampiyonluğu anlatırken, ne demek olduğunu gördük. Birlik, beraberlik, samimiyet, arkadaşlık, dostluk… Bunlar hepsi şampiyonluk ifadeleri. Oyuncularımızın katkıları. Hepsi karakterli, aslan gibi, hiçbir zaman vazgeçmeyen, mücadeleyi hiç bırakmayan bir grup var. Onlara teşekkür ediyorum. Biz onlara ağabeylik yaptık elimizden geldiğince. Tüm sezon boyunca oyuncuların maaşları, primleri geride kalmadı. Ahmet Nur Çebi çok büyük bir başkanlık örneği gösterdi. Böyle bir süreçte başkan olup böyle bir yükün altına girmek herkesin harcı değildi. Ahmet Nur Çebi’yi cesareti ve Beşiktaşlılığından ötürü tebrik ediyorum. Başkanımız, sıkıntılı süreçlerde bize desteğini her zaman gösterdi. Murat Şahin ile ilk günden beri beraberiz. Çok teşekkür ediyorum ona. Tarihin en zor ligi bence. En zor ligde şampiyon olduk. Bu şampiyonluk mucize kadro ve mucize şampiyonluk. Böyle nitelendirilsin istiyorum.

Fenerbahçe ve Galatasaray’a da teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Uzun süre mücadele ettik. Güzel yarış oldu. Kazanan biz olduk. Hiçbir zaman mücadeleyi bırakmadık. Sezon içinde sert çıkışlarımız oldu. Bilerek yapma niyetim yoktu. İşimin gereğini yapmaya çalıştım. Böyle bir şampiyonluk, mutluluk… Tarifi yok! Beşiktaşlılar mutlu olsun. Taraftarımız her zaman yanımızdaydı. Gönül isterdi ki onlarla kutlayalım bunu. Herkese teşekkürler.

Şampiyon son haftada belli olacak! İşte ilk 11’ler