Süper Lig’de istifa

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 6:00 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 6:00 pm

Süper Lig ekiplerinden Altay’da başkan Özgür Ekmekçioğlu istifasını açıkladı. Ekmekçioğlu’nun yerine genel kurula kadar Başkan Vekili Levent Doğanoğlu’nun görev yapacak.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Altay’da şok bir gelişme yaşandı. Amatör kümenin eşiğinden aldığı Altay’ı, beş yılda kazandırdığı üç şampiyonlukla 18 yıl aradan sonra Süper Lig’e kadar taşıyan Başkan Özgür Ekmekçioğlu, kulübü yönetmeye istekli adayların önünü açmak amacıyla görevi bıraktı. Yıllardır birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Ekmekçioğlu, genel kurulun bu ay sonuna kadar tamamlanmasına yönelik planlamanın yapılmasını istedi. Yönetim kurulu, son toplantısında kongre tarihini 21-28 Nisan olarak belirlerken, Başkan Vekili Levent Doğanoğlu’nun genel kurula kadar başkanlık görevini yerine getirmesi yönünde karar aldı.

‘YENİ BAŞKAN ADAYLARI ÇIKACAKTIR’

Kulüpteki işleyişin genel kurul gününe kadar planlanan şekilde devam edeceğini, teknik ekip, futbolcu, personel ve piyasa ödemelerinin yapılacağını vurgulayan Ekmekçioğlu, “Bu süreçte Büyük Altayımıza mutlaka başkan adayları çıkacaktır. Bu ay gerçekleşecek olan genel kurulda seçilecek yeni yönetimin Büyük Altay’ı Süper Lig’de bırakacağına inancımız tam” diye konuştu.

’10 MİLYON DOLAR BORÇLA DEVRALDIK’

Kulübü 3’üncü Lig’de 10 milyon dolar borçla devraldıklarını, mevcut borcun ise tüm yönetici alacakları dahil olmak üzere 19 milyon 500 bin dolar olduğunu belirten Ekmekçioğlu, “Göreve geldiğimiz gün 3 TL olan dolar bugün artık 15 TL’ye kadar yükseldi. Altı yıl önce devraldığımız borç, bugün yaklaşık 150 milyon TL. Aradaki fark altı yıllık döviz kur farkından ve şampiyon olma hedeflerimizdeki yabancı oyuncu transferlerinden kaynaklandı. Kulübümüzün şu anda yabancı futbolcularımıza sadece iki aylık gecikmiş maaş ve ara ödeme borcu bulunmaktadır. Yerli oyuncu borçları da dahil olmak üzere tüm hesaplarımız Yüksek Divan Kurulu’muza sunulmuştur” dedi.

Altay tarihinin en genç başkanı olarak kulübe üç lig şampiyonluğu kazandırdıklarını, Cenk Özkacar gibi değerli bir futbolcuyu Avrupa’nın en önemli kulüplerinden Olimpik Lyon’a göndererek farklı bir vizyon ortaya koyduklarını, kulübü her açıdan disiplinli bir şekilde yönettiklerinin altını çizen Ekmekçioğlu, “Folkart ve Icrypex ile tarihimizin en önemli sponsorluk anlaşmalarını imzaladık. Sportif başarı açısından da beş yılda üç şampiyonluk kupasıyla yine şanlı tarihimizdeki yerimizi aldık” yorumu yaptı.