Mesleği ve nasıl para kazandığı bilinmeyen Mevlevi tarikatı şeyhi Mustafa Özbağ katıldığı bir toplantıda ‘geçinemiyorum’ diyenlerin maaşının düşürülmesi gerektiğini savundu.

Aldığı maaşların düşük olduğu gerekçesiyle ‘geçinemiyorum’ diyenlerin maaşlarının düşürülmesinin peygamber emri olduğunu iddia eden Mevlevi şeyhi Mustafa Özbağ katıldığı bir toplantıda, “Hani geldi birisi dedi ki ‘Ya Resulullah ben geçinemiyorum’ dedi. ‘Ne kadar maaş alıyorsun’ dedi. Dedi ki; ‘5 dirhem alıyorum.’‘Söyle’ dedi ‘Hazineye senin maaşını 3 dirheme indirsinler.’ O gitti Hazinedar’a dedi; ‘Hz. Peygamberin emri var. Bana 3 dirhem ödeyeceksiniz.’ Bir müddet sonra onunla karşılaştı. Sordu ona ‘geçinebiliyor musun? ”Allah razı olsun Ya Resulullah 3 dirhem olduğundan beri çok rahat geçiniyorum’ ifadelerini kullandı.

“SÜNNET ‘GEÇİNEMİYORUM DEYİNCE 5’TEN 3’E İNDİR DİYOR”

Maaşın düşürülmesinin sünnet olduğunu ileri süren Mustafa Özbağ, “Biz de şimdi geçinemiyorum diyene 5 lira daha veriyoruz. Bereket yok. Sünnet ‘geçinemiyorum’ deyince ‘5’ten 3’e indir’ diyor. Çocuğa harçlık veriyorsun örneğin. Ne kadar? Aylık 200 lira. Yetmiyor… 150 liraya düşüreceksin. Bu cimrilik değil bu sünnet. Yetirecek, bereketlenecek. Bereketini istesin Allah’tan” diye konuştu.

Kuran Kursunda 20 çocuğa tecavüz eden imama 77 yıl hapis