SüngerBob’un iki bölümü yayından kaldırıldı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 3:09 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 3:09 pm

SüngerBob KarePantolon’un (SpongeBob SquarePants) yayımlandığı kanal olan Nickelodeon, çizgi filmin iki bölümünün uygunsuz olması sebebiyle kaldırıldığını açıkladı.

Bahsi geçen iki bölümden birinin adı “Karantinadaki Yengeç”. 12. sezona ait bölümde bir sağlık müfettişi SüngerBob’un da çalıştığı Yengeç Restoran’a geliyor. Müfettiş restoranda “deniz tarağı gribi” tespit ederken, müşteriler karantinaya alınıyor.

Bunun ardından virüse yakalandığı düşünülen kişi dışlanıyor ve bir dondurucuya atılıyor.

Independent Türkçe’nin aktardığına göre; Nickelodeon’un sözcüsü David Bittler, bu bölümün pandemiyle ortaya çıkan hassasiyetler sebebiyle yayımlanmamasına karar verildiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Bittler, “Orta Yaş Krizi” adlı diğer bölümün halihazırda 2018’den beri kanalda yayımlanmadığını kaydetti. Zira bu bölümdeki bazı ögelerin çocuklara uygun olmadığının belirlendiğini bildirdi. “Orta Yaş Krizi”nde SüngerBob, Patrick ve Mr. Krabs, bir kadının evine girip iç çamaşırlarını çalıyor.

ABD’de daha önce de bazı yapımların geçmiş tarihli bölümlerine müdahaleler yapılmıştı. Örneğin NBCUNİVERSAL, Amerikan güreşinin eski bölümlerindeki ırkçı kısımların kaldırıldığını açıklamıştı.

2 Mart’ta yapılan açıklamadaysa ABD’li çocuk kitapları yazarı Dr. Seuss’un 6 kitabının ırkçı görseller sebebiyle artık yayımlanmayacağı duyurulmuştu. Dr. Seuss’un kitaplarının haklarına sahip Dr. Seuss Enterprises yaptığı duyuruda “Bu kitaplar bireyleri incitici ve yanlış şekillerde tasvir ediyor” ifadesini kullanmıştı.