Sümeyye Erdoğan’a suikat davasına takipsizlik! “Kumpas çöktü”

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 10:00 am - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 10:02 am

Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Umut Oran ile FETÖ’cü Emre Uslu ve Fuat Avni arasında geçtiği iddia edilen ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast’ iddialarına savcı, 7 yıl sonra ‘takipsizlik’ kararı verdi. Oran ” Alçak kumpas çöktü” dedi.

Star, Akşam ve Güneş gazeteleri 17 Şubat 2015 tarihinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast’ manşetleriyle haber yayınlamıştı. Bahsi geçen haberlerde o dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Umut Oran ile bugün Firari FETÖ’cü olan Emre Uslu ve Fuat Avni arasında söz konusu suikast iddialarıyla ilgili yazıştıkları öne sürülmüştü. 

Çıkan haberleri ihbar kabul eden savcılık, suikast iddiasının yanı sıra haberde adı geçen Umut Oran ve diğerleri hakkında da re’sen soruşturma başlatmıştı. Savcılık, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Ankara ve İstanbul Emniyetinin Siber ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerine yazı yazarak haberde geçen yazı içeriklerinin doğru olup olmadığını sordu.

YAZIŞMALARIN SAHTE OLDUĞU ANLAŞILDI

Sözcü’de yer alan habere göre, tüm kurumlardan yazışma içeriklerinin sahte olduğuna ilişkin bilgi alan savcılık soruşturmada takipsizlik kararı verdi. 

Gerekçesinde ise “Bir kısım yayın organlarına servis edilen ve ‘Sümeyye Erdoğan’a Suikast’ başlığı ile yayımlanan haberlerin ve haber içeriklerinde yer verilen Twitter yazışmalarının gerçeği yansıtmadığı, olayda dahli bulunan herhangi bir şüpheliye ulaşılamadığı, bu haberlere konu iddiaların doğru olmadığı anlaşılmaktadır” denildi.

“EN ALÇAKÇA İFTİRA KAMPANYASI SONA ERDİ”

Umut Oran, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Türk siyaset tarihinin görüp göreceği en büyük, en dehşet verici, en alçakça iftira kampanyası böylece sona ermiş ve tarihe büyük bir kara leke olarak geçmiştir” dedi.

Odatv Ankara Haber Müdürü Yıldız: Sümeyye Erdoğan’ın düğününün darbeyle ne ilgisi var?

CHP’li Torun: İtibar suikastı bize sökmez!