Sultangazi Kent Ormanı’ndaki yangında kundaklama iddiası!

Yayın tarihi: 3 Eylül 2023 Pazar 4:16 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2023 Pazar 5:25 pm

Sultangazi Kent Ormanı’nda yangın çıktı. Havadan da müdahale edilen yangın kontrol altına alınırken, yangını cep telefonu ile görüntüleyen bir vatandaşın kamerasına, yangının çıktığı bölgeden kaçan iki kişi de yansıdı. Görüntülerde hızla olay yerinden kaçmaya çalışan iki kişinin ormanı yaktıktan sonra kaçtıkları iddia edildi.

Sultangazi Kent Ormanı’nda 15.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul’un birçok noktasından görülen yangına havadan da müdahale edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor. Yangından sonra ortaya çıkan görüntülerde iki kişinin olay yerinden koşarak uzaklaştığı görülüyor. İki kişinin ormanı yaktıktan sonra kaçtıkları iddia edildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Davut Gül, yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Sosyal medya hesabından yangın hakkında bilgi veren Davut Gül, “Sultangazi Kent Ormanının yan tarafında çıkan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. 4 hektar alan zarar gördü. Yangın çok yönlü olarak araştırılıyor. Geçmiş olsun. #İstanbul” ifadelerini kullandı.

3 ilde orman yangını!