Sultanbeyli’de işçilerin kaldığı konteynerde yangın! Üç işçi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 9:31 am - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 3:05 pm

İstanbul Sultanbeyli’de işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangından üç işçi hayatını kaybetti iki işçi de yaralandı.

İstanbul Sultanbeyli’de çelik yapı malzemeleri üreten bir iş yerinde çalışan işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. Yangın nedeniyle üç işçi hayatını kaybederken biri ağır iki işçi hayatını kaybetti.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “15.01.2024 günü Sultanbeyli ilçesi Mimarsinan Mahallesi Sarayburnu Sokak’ta özel bir firmaya ait bulunan ve firmada çalışan işçilerin kaldığı konteynerde sabaha karşı çıkan yangında 3 işçi hayatını kaybetmiştir. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında 1’i ağır 2 işçi de yaralanmış olup, yaralı işçiler hastaneye sevk edilmiştir. Yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme sürerken olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.

AÇIKLAMA YAPMAYA GİDEN EMEP İL BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Yangın çıkan konteyner bölgesine açıklama yapmak üzere giden Emek Partisi(EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros gözaltına alındı.

EMEP’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “3 işçinin konteynerde yanarak hayatını kaybettiği Sultanbeyli’ye Genel Başkan Seyit Aslan ile birlikte açıklama yapmak üzere giden İstanbul İl Başkanımız Sema Barbaros gerekçe gösterilmeden hukuksuzca gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı.

DEV YAPI-İŞ: KAZA KADER DEĞİL BU BİR CİNAYET

DİSK’e bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası(Dev Yapı-İş) yangın hakkında “Kaza kader değil bu bir cinayet” açıklaması yaptı.

Dev Yapı-İş’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“KAZA KADER DEĞİL BU BİR CİNAYET

Sultanbeyli’de çelik yapı malzemeleri üreten bir işyerinde işçilerin insanca koşullarda kalacakları yerde değilde daha ucuz olan kaldıkları konteynırda yangın çıktı Yangında 17, 18 ve 21 yaşındaki 3 işçi hayatını kaybetti 1’i ağır 2 kişi yaralandı.”

(DHA)

Temizlik işçisi çöp kamyonundan düştü! Durumu ağır

 

Kaynak: TELE1