Süleymaniye’deki gaz tesisine bombalı saldırı

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 1:50 am - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 1:50 am

Irak’ta Süleymaniye’deki gaz üssüne bombalı İHA’yla saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştirilen İHA daha sonra düşürüldü.

Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bulunan Kormor Gaz Tesisi’ne bomba yüklü insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi.

Anadolu Ajansı’nın yerel medyadan aktardığı habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli enerji şirketi Dana Gas’ın işlettiği Kormor Gaz Tesisi İHA saldırısının hedefi oldu. IKBY’den saldırıya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ERBİL’DE KOALİSYON ÜSSÜNE SALDIRI GİRİŞİMİ

Erbil Uluslararası Havalimanı yakınında bulunan ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon üssünü hedef alan bomba yüklü insansız hava aracı düşürüldü.

IKBY Terörle Mücadele Birimi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki koalisyon üssünü hedef alan ve “yasa dışı milislere” ait bomba yüklü İHA’nın yerel saatle 21.07’de düşürüldüğü ifade edildi.

Irak’ta Şii milislerin içinde yer aldığı “Irak İslami Direniş” adlı grup, “Gazze’deki saldırılara yanıt olarak”, ABD ve öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere sık sık saldırılarında bulunduğunu duyuruyor.

Milisler Anbar’daki Ayn el-Esad Askeri Üssü, Erbil’deki Harir Hava Üssü, Bağdat’taki Victory Askeri Üssü ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınındaki ABD üssü defalarca bomba yüklü İHA’lar ile hedef alındı.

Ayrıca, İran Devrim Muhafızları Ordusu 15 Ocak gece saatlerinde Erbil’deki birçok noktaya balistik füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda 4 sivilin ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı. ABD Erbil Başkonsolosluğu ve IŞİD karşıtı koalisyon üssü de vurulmuştu.

Bombalı saldırı, Irak, Süleymaniye, bombalı saldırı

Irak’ta ABD üssüne füze saldırısı

Kaynak: TELE1