Süleymancıların yurdunda öğrencilere sıra dayağı atan öğretmen tutuklandı

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 4:10 pm - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 9:47 am

İstanbul’da Süleymancılara ait bir yurtta kalan öğrenciler darp edildi. Darp anları ise bir öğrencinin, öğretmenden şiddet gördüğünü annesine kanıtlamak için güvenlik kamerası görüntülerine ulaşmasıyla ortaya çıktı. Dayağın ardından aileler konuştu.

Enes Kara‘nın cemaat yurdundaki baskılardan dolayı intihar etmesi tarikat ve cemaatlerdeki yapılanmaları yeniden tartışmaya açmıştı. Süleymancılara ait bir yurdun güvenlik kamerasına yansıyanlar ise tarikat ve cemaatlerin kirli yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülerde bir öğretmenin çocuklara sırayla şiddet uyguladığı görüldü. İddiaya göre yurtta güvenlik kamerası olmadığı için çocuklar revirde de şiddete maruz kaldı.

Süleymancılar yurdunda şiddete uğrayan çocuklar Meclis’e taşındı

GÖZALTINA ALINDI

Görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından çocukları darp eden öğretmen gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten İstanbul Valiliği şu açıklamayı yaptı: “Basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan; Esenler İlçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmıştır. Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz.”

Darp görüntülerinin ardından aileler DHA’dan Rojda Altıntaş’a konuştu. Öğrencilerin aileleri, yetkililerden bilgi almak için bugün yurt binasına gitti. Oğlunun 3 yıldır yurtta kaldığını belirten Özcan Yılmaz, “Bizim çocuklarımız kendi gönül rızasıyla geliyor. Ben de çocuklarım ilim eğitimleri alsınlar diye, gönlümce gönderiyorum. Hocaların da çoğunu tanıyorum. Olanlara şaşırdım. Kimse çocuğunun dövülmesini istemez. Çocuklarımın burada eğitim alması için buraya 4 bin lira ödüyorum, biz memnunuz. Evim buraya çok yakın o yüzden burayı tercih ettim, çocuğumdan her dakika haber alıyorum” dedi.

“KURUMA MAL ETMENİN ANLAMI YOK”

Fazıl Helvacı, “Süreci bekleyeceğiz. Bu durumla ilgili mutlaka yasal süreç başlayacaktır. Yetkili öğretmen her kimse onun emniyette ve karakoldaki ifadesinden sonra tutuklanıp tutuklanmayacağını bekleyeceğiz. Burada yurt yönetimi tamamen suçlu bulunursa ve bizim çocuklarımıza da böyle bir şey yapılmışsa çocuğumuzu burada tutmayacağız. Ancak bir kişi bir anlık şiddet ile bunu yaptıysa bunu bütün kuruma mal etmenin anlamı yok” diye konuştu.

 

TUTUKLANDI

Öğrencilere sıra dayağı atan öğretmen  çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Öğrencilere dayak atan A.E. nöbetçi savcılığa verdiği ifadesinde maden mühendisi olduğunu ve dernekte evrak işleri ile uğraştığını iddia ederek, “Sayısalım iyi olduğu için bazen çocuklara derslerinde yardım ediyordum. Videodaki görüntülerde çocuklar sınavlarına çalışıyorlardı. Ben çocuklara yardımcı olabilmek için etüde girmiştim. Ben çocukları sürekli konuşmamaları yönünde ikaz etmeme rağmen konuşmaya devam ettiler. Öğrencilerden biri bana karşı alaycı tavırlarda bulundu. Diğer arkadaşlarını da bu şekilde davranarak gürültü yapmaya yönlendirdi. Bir anlık öfke ile sessizliği sağlamak için çocukların kafalarına elimle tokat attım. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Bu olaydan önce çocuklara yönelik herhangi bir şiddet eylemim olmamıştır. Bu olaydan sonra dernekten istifa ettim, şu an işsizim” savunmasını yaptı. Şüpheli A.E. sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘basit yaralama’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tarikat yurdundaki şiddeti ortaya çıkaran annenin isyanı: İnanamadım

Yurt yangınında kızını kaybeden baba: ‘Çocukları Süleymancıların yurduna vereceğiz’ dediler!

 

Süleymancıların yurdunda öğrencilere sıra dayağı

 

Enes Kara’nın babasından haberimize erişim engeli talebi