Süleymancıların yurdunda çocuk istismarı! “Şeytana uydum, dün gece tövbe ettim secdeye kapandım”

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 5:46 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 10:40 am

Yine tarikat yurdu yine çocuk istismarı! Ordu’da Süleymancılara ait bir yurtta 12 yaşındaki çocuk cinsel istismara uğradı. İstismarı itiraf eden Y.K. isimli kurs hocası ise “Şeytana uydum, dün gece tövbe ettim secdeye kapandım” dedi.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Ordu’nun Fatsa ilçesinde bulunan Süleymancılara ait Özel Madenler Erkek Öğrenci Yurdu’nda 12 yaşındaki çocuk annesinin yanına giderek onunla bir şey konuşmak istediğini ancak utandığını belirtti. Anne olayın üstüne giderek çocuğunun konuşmasını sağladı. B.K. yurt binasında yatılı kalan ve etüt hocası olan Y.K.’nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

TUTUKLANDI

Enes Kara’nın telefonu incelemeye alındı

Aile, çocuklarını da alarak yurt binasına gitti. B.K. isimli çocuk burada kurs yöneticilerine de yaşadıklarını anlattı. Aile çocuklarına istismarda bulunan Y. K. isimli kurs hocası ile baş başa görüştü. İddiaya göre Y.K. bu görüşmede aileye, “Şeytana uydum. Dün gece tövbe ettim. Secdeye kapandım” dedi. Ailenin şikayetçi olması üzerine Y. K. polise teslim edildi. Savcılık ifadesinin ardından Y.K. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Soruşturmayı yürütülen Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı Y.K. hakkında iddianame hazırladı. İddianamede Y.K.’nin, “Çocuğun cinsel istismarı’” ve “Kişiyi hürriyetinden alıkoymak” suçlarından cezalandırılması istendi. İddianamede B.K.’nin yaşadıkları aktarıldı.

İddianame Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi’nde tarafından kabul edildi ve dava görülmeye başlandı. Sanık Y.K. mahkemede yaptığı savunmasında suçlamaları reddetti. Y.K. savunmasında, “Fatsa Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’nin üyesiyim. Yurtta tamir, tadilat işlerine bakarım. Bunun dışında 8. sınıf öğrencilerinin derslerine yardım ederim. İlahiyat mezunuyum. Yurtta bulunduğum zamanlarda mağdurla birebir görüşmem olmamıştır. Bazen çocukların sorularına cevap vermiyorum. Bu sebeple mağdur bana sinirlenmiş olabilir. Mağdurun yurtta kalmak istememesi bu şikayete neden olmuş olabilir” dedi.