Süleymancıların çamaşırları devlet hastanesinde yıkanıyor! Çamaşırhane skandalı CİMER’de…

Yayın tarihi: 23 Şubat 2020 Pazar 7:39 pm - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 5:45 pm

Türkiye’de faaliyet gösteren dinci yapılanlamalar arasında yaygınlığı açısından en önde gelenlerden biri olduğu bilinen Süleymancılar cemaati ile ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı. Çamaşırhanedeki skandalı sonrası, hem CİMER’e hem de İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile şikayette bulunuldu.

Ordu’daki bir devlet hastanesinin çamaşırhanesinde Süleymancılar cemaatine ait yurttan gelen çamaşırların yıkatıldığı öğrenildi.

İddiaya göre Ünye Devlet Hastanesinde görevli personel R.D’nin, cemaat yurdunda kalan çocuklarının montunun kaybolması skandal olayı ortaya çıkarttı. Bune göre R.D, cemaat yurdunda kalan çocuklarının montuyla eve gelmemesini fark ettikten sonra yurt yetkililerine; “Çocuklarım montlarını eve getirmedi yurtta olabilir mi?” diye sordu. Yetkililer ise R.D’ye “Montlar yurtta yok, Biz çamaşırları Devlet Hastanesi çamaşırhanesinde yıkatıyoruz. Muhtemelen orada olabilir oraya bakın” cevabını verdi.

Bu cevabı almasının ardından; kendisinin de çalıştığı Ünye Devlet Hastanesi çamaşırhanesi yetkililerine giden R.D, Süleymancı olarak bilinen (Ünye S. Yurdu) cemaat yurduna ait nevresimlerin çamaşırhanede olduğunu fark ettiğini iddia etti. R.D, çamaşırhane yetkililerinden de ilgili cemaat yurdunun çamaşırlarının sık sık Ünye Devlet Hastanesi çamaşırhanesinde yıkatıldığını öğrendiğini dile getirdi.

Saglikpersonelihaber.net‘teki habere göre Ünye Devlet Hastanesinde görevli müdür yardımcısı aynı zamanda çamaşırhane sorumlusu olan Hasan K.’nin kurum içerisinde yaptığı mobbing uygulamaları ile biliniyoru nedenle dolayı iddia sahibi R.D de çamaşırhanedeki skandalı ortaya çıkararak hem CİMER’e hem de İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe verip şikayette bulundu.

OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Hastanemiz kayıtlarında iddialara konu olay hakkında hiçbir şikâyet, belge ve ifade bulunmamaktadır. İddia sahibi personel R.D. bu durumla ilgili idaremize hiçbir şekilde ihbarda bulunmamıştır. Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü Soruşturma başlatmış olup, gerçeklerin en kısa süre içerisinde aydınlatılacağından şüphemiz bulunmamaktadır. R.D. hastanemizde Sürekli İşçi Temizlik Personeli olarak görev yapmaktadır. Söz konusu personel Başhekimliğin 17/02/2020 tarih ve 26467322-929-E281 sayılı yazısı ile görevli bulunduğu birimden başka bir birime yine temizlik işlerini ifa etmek üzere görevlendirilmiştir. Görevlendirmeyi kabul etmeyen temizlik personeli R.D. bu görevlendirmenin kendisine karşı kasıtlı olarak yapıldığını ve sorumlusu olarak da şahsımı suçlayarak kişiselleştirme yoluna gitmiştir. Bu nedenle de şahsımı kurum içerisinde ve kurum dışında itibarsızlaştırmak için çeşitli dedikodular yaymış ve eylemler yapmıştır.Kurumumuzda diğer tüm personelde olduğu gibi dönem dönem temizlik personeli içerisinde de kurumun işleyişi ve ihtiyaçları doğrultusunda farklı birimlerde görevlendirmeler yapılmaktadır. Böylesine olağan bir durumu çarpıtıp abartarak kamuoyunda kurumum ve şahsımla ilgili olumsuz algı oluşturmaya çalışan şer odaklarını şiddetle kınıyor, kıymetli vatandaşlarımızın bu tür asılsız ve mesnetsizce ortaya atılan iddialara itibar etmemelerini diliyoruz. Özellikle gerçeği yansıtmayan iddialar kurumumun ve şahsımın toplum nezdinde onurunu ve itibarını zedelemekte, kişilik haklarıma yönelik ağır bir saldırı niteliği taşımaktadır.Ne yazık ki bu konunun haber yapılması okuyucunun üzüntü ve mutsuzluğunun artmasının dışında bir amaca hizmet etmeyecek, Kurumum ve şahsım hakkında tepkiye neden olacaktır. Bize göre talihsizlik olarak addedilen bu yanlışın derhal düzeltilmesi, cevap düzeltme konusu yazının derhal yayından kaldırılması gerekmektedir.Açıklanan nedenlerden dolayı şahsım adına kişilik haklarımın ihlalinden ve hukuka aykırı her türlü saldırıdan dolayı yasal yollara başvurma hakkım saklıdır. Hastanemiz olarak doktorundan hemşiresine, temizlik personelinden güvenlik görevlilerine kadar tüm çalışanlarımızla beraber tam bir takım ruhu içerisinde gece gündüz demeden vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunabilmek için olanca gayretimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Hasan KİSBET