Süleymancıların Amazon’dan getirdiği çocuklar Brezilya’ya döndü

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 12:01 am - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 12:09 am

Süleymancılar tarafından Brezilya’dan alınarak iki yıl dini eğitimden geçirildikten sonra Kütahya ve Tarsus’taki cemaat yurtlarına yerleştirilen altı Brezilyalı çocuk cemaatin kararıyla ülkelerine gönderildi.

Süleymancılar tarikatı tarafından Brezilya’nın Amazonlarından alınarak, iki yıl dini eğitimden geçirildikten sonra Kütahya ve Tarsus’taki cemaat yurtlarına yerleştirilen altı Brezilyalı çocuk, dün (8 Temmuz) cemaatin aldığı kararla ülkelerine gönderildi.

13 ila 17 yaş aralığındaki altı Brezilyalı çocuk geçen yıl Süleymancılar tarikatından Abdülhakim Tokdemir’in ekibinden iki kişi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin Brezilya Büyükelçiliği’nin vize bölümünce verilen “eğitim vizesi” ile Türkiye’ye getirildi; ikisi Kütahya’da, dördü Tarsus’ta Süleymancılara ait yurtlara yerleştirildi.

Brezilyalı yerli çocukların Türkiye’ye getirilmesinin Brezilya ve Türkiye basınında yer almasıyla, yerel polisin yanı sıra Interpol de kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı.

Artı Gerçek’ten Hale Gönültaş’ın haberine göre konunun İnterpol tarafından incelemeye alınması ve uluslararası insan kaçakçılığı kapsamında değerlendirilmesi cemaatte kaygıya neden oldu.

Brezilya’nın Amazon bölgesinden alınarak, iki yıl dini eğitim verildikten sonra Türkiye Cumhuriyeti Brezilya Büyükelçiliği’nin verdiği “vize” ile Türkiye’ye getirilerek Tarsus ve Kütahya’daki yurtlara yerleştirilen çocuklar dün cemaat tarafından alınan bir kararla ülkelerine gönderildi.

Altı çocuk kısa bir süre önce Brezilya’nın Sau Pauola kentine ulaştı.

Süleymancıların Türkiye’ye getirdiği çocuklar Brezilya’yı karıştırdı! Heyet geliyor

Timur Soykan: Tarikat yurdunun enkazında çocuklar öldü